С пари от Специализирания общински приватизационен фонд ще се направи нов Клуб на пенсионера в Горубляне

С пари от Специализирания общински приватизационен фонд ще се направи нов К

Снимка: Столица.bg

Неизползваема сграда, предназначена за транспорт ще бъде реновирана и превърната в Клуб на пенсионера. Обектът се намира в столичния квартал „Горубляне“, а 150 000 лева отпуснати от Специализирания общински приватизационен фонд ще бъдат инвестирани в обновлението му. Комисията по финанси към СОС прие доклада, а на предстоящото си заседание в четвъртък, местният парламент ще се произнесе окончателно, съобщиха от пресцентъра на СОС.

През 2020-а година в Столична община постъпва искане от Инициативен комитет „Горубляне“ за ремонтиране на изоставена сграда-общинска собственост, с предназначение „сграда за транспорт“, находяща се в двора на училището и предоставянето й за нуждите на пенсионерите в квартала. Извършени са огледи за преценка на състоянието на сградата.

Установено е че състоянието й е добро и преустройството и промяната на предназначението й няма да повлияят на основната й конструкция. Има възможност за осигуряване на транспортен достъп и достъпна среда, съгласно действащите нормативни изисквания. Предвид намеренията на общината за реализация на обекта, който е предмет на голям обществен интерес, постъпилото искане от Инициативен комитет е изпратено на районния кмет за предприемане на необходимите действия по проектиране.

Ремонтът предвижда строително-монтажни дейности на помещенията, обособяване на кухненски бокс и осигуряване на общодостъпна среда. Целта е да бъде осигурено място, където пенсионерите ще поддържат връзка помежду си, за да не прекъсват отношенията си и да създават нови приятелства. Фокусът в работата на клуба ще бъде развитието и съхраняването на местния фолклор, традиции и обичаи, както и активна дейност в обединяване на възрастните хора, създаване на редица занимания и контакти помежду им.

Председателят на СУСОПФ и зам.-председател на Комисията по финанси Стефан Марков коментира, че това е поредната стъпка в подкрепа на подобряване социалната инфраструктура на територията на Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник от СОС: Фермата за ларви няма място в село Лозе......

Фермата за ларви няма място в село Лозен. Недопустимо е производство, което генерира силна и неприятна миризма, да бъде ...

Прочети още keyboard_arrow_right