Сесията на Столичния общински съвет започна с минута мълчание

-

Снимка: Столица.bg

С минута мълчание в памет на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия започна днешната сесия на Столичния общински съвет, видя Столица.bg. Потвърдените жертви от бедствието достигнаха 15 000.

Съветниците приеха декларация във връзка с бедствието, която получи подкрепата на всички групи в СОС.

"Когато човек е в беда, няма значение дали е турчин, сириец, украинец или българин. Трябва да подадем ръка и да помогнем, защото висша ценност е да обичаш ближния си! Без значение кой и какъв е той! Защото всички хора сме ближни! Нека тези тревожни и трагични за цялото човечество времена станат повод за размисъл за ценността на човешкият живот, неговата преходност и безсмислието на ожесточението в името на фалшиви каузи, идеологии и политически цели. Нека си дадем сметка за стойностите неща в живота и не забравяме да бъдем хора. Помагайки всеки според възможностите си", се отбелязва в документа.

Съветниците призовават и да се даде заслуженото уважение на аварийните екипи на Столична община, който бяха сред първите отзовали се в помощ на пострадалите. Екип на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община замина още в понеделник на мястото на разрушенията. Те бяха първият екип от европейска държава, пристигнал в помощ на пострадалите от разрушителните земетресения. 

Пред сградата на Столична община на Московска 33 в столицата преди началото на сесията на СОС имаше протест срещу незаконната сеч в Борисовата градина, която беше извършена миналата седмица. Десетки граждани се бяха събрали, за да изразят възмущението си. Сесията продължава с излушване на районния кмет на "Средец" Трайчо Трайков и на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка с незаконните действия на собствениците на къпалнята "Мария Луиза".

Кой изсече 1 декар от Борисовата градина? (ВИДЕО)

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столична община пуска довеждащ транспорт в 3 квартала за директна......

Столична община много скоро пуска довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня". Целта е да...

Прочети още keyboard_arrow_right