Шефът на СОС свика извънреден председателски съвет за „Топлофикация София“

Председателят на СОС свика извънреден председателски съвет за „Топлофикация

Снимка: Столица.bg

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев свика извънредно заседание на Председателския съвет, за да бъде обсъдено постъпилото писмо от министъра на енергетиката Росен Христов с предложение за създаване на работна група за оздравяването на "Топлофикация София" ЕАД.

Георгиев е предложил на лидерите на политически групи от местния парламент да вземат участие в работната група. Мотивът е, че именно Общинският съвет е принципал на дружеството и той взема решения за неговото управление.

Основната задача на работната група ще бъде изготвяне на план за съвместни действия между държавата и общината за план за излизане от кризисното състояние на дружеството, вследствие на рекордното повишените цени на природния газ и натрупващият се всеки месец дефицит, за което общинските съветници алармират през последната една година.

„За нас най-важно е гражданите да бъдат спокойни, че ще им бъде осигурено топлоподаване през целия сезон и то на поносими цени, защото е недопустимо да продължи бездействието на предходното правителство по този проблем и цялата цена на неадекватната държавна политика в сектора да я плащат софиянци“, коментира още председателят на СОС.

Председателският съвет се обедини около предложението на Георги Георгиев и съветниците започват работа с представители на държавата незабавно.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник предлага Топлофикация да се включи в Плана за в......

Най-доброто решение за спасяването на "Топлофикация - София" е дружеството да бъде включено в Плана за възстановяване и ...

Прочети още keyboard_arrow_right