Силвия Христова води от САЩ архитектурна комисия на СОС

Силвия Христова води от САЩ архитектурна комисия на СОС

Снимка: Фейсбук

Председателят е там, за да подкрепи семейството си, връща се в София през февруари

От САЩ се води днес заседанието на Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, и жилищна политика към СОС. Причината е, че Отвъд океана се намира общинският съветник и председател на комисията Силвия Христова.

Нямало проблем за отдалечеността й от София, тъй като заседанията и сесиите на Столичичният общински съвет от април 2020 г. са онлайн и се излъчват във фейсбук. Преди заседанието тази сутрин Силвия Христова даде обясняние пред колегите си общински съветници.

"Едва ли всички се интересувате от личния ми и семеен живот, но в настоящия момент се намирам в САЩ. Причината за това е, че моят съпруг е командирован от работодателя си тук и заедно със сина ми го придружихме преди коледните празници. Синът ми преди дни започна училище в местно училище. Това е причината да не бъда в София, днешното заседание да го водя от далечно разстояние и се извинявам. Имам нужда като майка и родител да се уверя, че обучението на сина ми е нормално. Ще се върна в София в началото на февруари. Въпреки че не се налага да сме заедно и да общуваме, по -добре е да сме близко и това няма да попречи на работата ми. Личните ми планове да работя и живея в София не са се променили, надявам се да се върна скоро. Рестрикциите тук са големи и не дават големи резултати", каза Силвия Христова пред челновете на комисията, която се излъчва онлайн.

"Поздравления за добра крачка за теб и семейството, и успех на семейството ти. Добра възможност е докато си там да видиш малко американски опит, те са добри в организацията на градовете", поздрави я арх. Борислав Игнатов, работил дълги години в Ню Йорк.

"Градовете са замряли и вечерният час се спазва стриктно. Булевардите са празни от вечер до 6 часа сутринта", уточни Силвия Христова. Тя получи подкрепа  ипоздравления и от Грети Стефанова и Лорита Радева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметове на Столична община обсъдиха мерките за възстановяване на ......

Районите кметове на Столична община, чийто райони са пострадали от наводнението, се събра на среща, за да се обсъдят пре...

Прочети още keyboard_arrow_right