Слагат две пасарелки на Околовръстното - Южна дъга

Слагат две пасарелки на Околовръстното - Южна дъга

Снимка: Google.com

Съоръженията за пешеходци ще са при Царско село и Ботаническата градина

Нови съоръжения за пешеходци ще има на Софийския околовръстен път - Южна дъга, които ще свързват районите Витоша и Лозенец над вътрешната магистрала. На две места ще се поставят пасарелки, стана ясно по време на заседанието на Постоянната комисия по архитектура към СОС.

Беше приет доклада за проект на план на главния архитект Здравко Здравков за поставянето на две пасарелки. Едната ще е на Околовръстното при комплекса "Царско село" и ще отвежда до отстрещния мебелен магазин. Другата пък ще е между бензиностанция и Ботаническата градина.

Арх. Здравков отговори на въпроси на общинските съветници, че минимална височина за преминаване на този клас съоръжения е 5 м и е съобразено с нормативната уредба за преминаване на Околовръстен път. Техническият проект разработен от Главболгарстрой.

В доклада е посочено, че след проучване е установено, че в този участък на Околовръстното - Южна дъга, е с концентрация на пешеходно движение и са наложителни пасарелки. Както е известно на тези места често излизат безумни пешеходци, които пресичат Околовръстното вечер, а понякога и залитайки.

"Служебно е изработен проект за изменение на планове за регулация в обхвата на разрешението. По него са представени положителни становища и съгласувателни писма от експлоатационните дружества", пише още в доклада, който бе одобрен днес в архитектурна комисия.

Обслужващи Околовръстния път обекти ще бъдат изместени, като се обезпечи същестувващото водоснабдяване и отводняване на имотите. Проектът е съгласуван и с дирекция "Управление и аналз на трафика", Пътна полиция-СДВР и АПИ заради предсотящата промяна и в организацията на движението.  Проектът е обявен в районите Витоша и Лозенец, публикувано е обявление и в Държавен вестник през юни 2020 година и няма постъпили възражения в законоустановения срок.

Оодобрен е и от Общинския експертен съвет по устройство на територията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София: Още две спортни площадки, каране на скейтборд в Северния......

Места за нови две спортни площадки, най-вероятно в по-крайните столични квартали, ще бъдат определени до края на тоз...

Прочети още keyboard_arrow_right