След 3 часа СОС одобри 4,4 млн. лв. за възстановяването на банята в Овча Купел

След 3 часа СОС одобри 4,4 млн. лв. за възстановяването на банята в Овча Ку

Снимка: Столица.bg

Ако сега не влязат архитекти, след време ще влязат алрхеолози, предупреди районният кмет Ангел Стефанов

Ако сега не влязат архитекти, след време в банята в Овча купел  ще влязат археолози. Това предупреди районният кмет на Овча купел Ангел Стефанов общинските съветници по време на сесията на СОС при обсъждането на доклада за съфинансиране от Столична община. 

Близо 3 часа продължиха обсъжданията на доклада, внесен от зам.-кмета по култура Мирослав Боршош, с които Столична община трябва да съфинансира проекта с 4,4 млн. лв. Вместо конструктивни обсъждания, споровете придобиха политически отенък и дори се противопоставяха мненията на хора от една и също политическа сила.

Още в началото на сесията Марта Георгиева предложи точката да се отложи, но не би прието предложението и така стартираха дългитеи напоителни изказвания, които  стигнаха и до лични атаки. От обидните изказвания се възмути и вонсителят на доклада Мирослав Боршош и препоръча на съветниците, които не одобряват проекта за възстановяване на банята в Овча купел да си четат докладите и да не обиждат труда и усилията на екипа.

Бюджетна комисия на СОС одобри 4,4 млн. лв. за възстановяване на банята в Овча купел

В крайна сметка общинските съветници приеха доклада с 36 глаза "за", 14 против и 7 въздържали се докладът бе приет. Така Столична община ще финансира с 4,4 млн. лв. възстановяването на минаралната баня, което е част от големия проект, финансиран с европари по ОНИР - „Изграждане и развитие на център за върхови постижения „ Наследство БГ“.

Ремонтът и възстановяването на банята в Овча купел бе причината за оставката на зам.-кмета по култура и образование на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Парите на Столична община ще се пазят на сметка в БНБ...

Столичният общински съвет днес прие единодушно предложението на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов за поетапно включва...

Прочети още keyboard_arrow_right