Софийската художествена галерия се разширява в сграда на бул. Дондуков

Софийската художествена галерия се разширява в сграда на бул. Дондуков

Снимка: Столица.bg

Софийската градска художествена галерия ще се разшири и част от нея ще бъде настанена и в сграда на бул. Дондуков 16. Това стана ясно на редовното заседание на Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика на СОС.

Днес бе приет доклад за безвъзмездно придобиване от СО на имот-– публична държавна собственост, представляващ сграда с идентификатор 68134.405.11.1 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. София, одобрена със Заповед № РД-18-45/09.07.2010 г. на Изпълнителния директор на АГКК, с административен адрес гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 16.

След като докладът бъде приет и на сесия на СОС ще започне процедурата по придобиване на собствеността. Сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 16 е бившата военна печатница и именно там ще се разшири СГХГ. 

След одобряването от СОС министърът на културата ще деактува собствеността, която в момента е публична държавна, за да може да се прехвърли безвъзмездно на Столична община.  След това трябва и Министерски съвет да излезе с решение, обясни зам.-кметът по култура на Столична община доц. Тодор Чобанов, които е вносител на доклада.

По темата в комисия Борис Бонев предложи да се даде повече информация относно имота на бул. дондуков, дали има тежести и в какво състояние е, защото трябвало да е ясно какви средства ще са необходими за ремонт.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right