Софийските ученици могат безплатно да тренират 9 спорта в УСШ

Плуване в УСШ София

Снимка: sport-sofia.com

Столична община поема издръжката на спортните обекти и осигурява модерни условия за спорт на децата

Учебната година започна и родителите вече обмислят къде да спортуват наследниците им. На 1 октомври т. г. стартира годината и за Ученическата спортна школа на Столична община. УСШ-то е част от Центъра за подкрепа за личностно развитие и дава възможност на децата да се занимават безплатно в сферата на спорта и културата.

Девет вида спорт - плуване, бадминтон, баскетбол, волейбол, спортна гимнастика, лека атлетика, тенис на маса, хандбал и художествена гимнастика, могат да практикуват учениците в различни столични училища при квалифицирани треньори. Заниманията са в различни столични училища. 

Плуването е в 6 училища в различни райони на София. В "Младост" обаче занимания на УСШ има в 3 училища. Леката атлетика пък е в 88-о и 151-во училище и на стадион "Васил Левски". Волейбол има в 43-то и 135-о училище, както и в зала "Триадица". Подробна информация за всеки спорт родителите могат да видят в официалната страница на УСШ-София.

В момента треньорите си правят групите  и заниманията най-вероятно ще започнат от 15 октомври, съобщиха пред Столица.bg от УСШ. Родителите не дължат никакви месечни и годишни такси. Издръжката на спортните обекти се поема изцяло от Столична община, а заплатите на треньорите, които са обидно ниски се осигуряват от МОН. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

218 общински ясли и градини в София отварят на 26 май...

218 общински детски градини и самостоятелни детски ясли в София отварят врати отново на 26 май. На сайта на...

Прочети още keyboard_arrow_right