Софиянци вече могат да плащат данък МПС за тази година

коли и данъци

Снимка: Столица.bg

Гражданите на София вече могат да плащат годишния си данък МПС във всеки от районните данъчни отдели на столицата или онлайн на адрес https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf. Това съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на София Дончо Барбалов. 
 
Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка е 30 април. Отстъпката се прави, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж. Ако собствениците на МПС изберат плащане на вноски, сроковете са: 30 юни 2020 г. – първа вноска и 31 октомври 2020 г. – втора вноска.
 
Чрез електронния калкулатор, който може да бъде намерен на адрес: https://cartax.uslugi.io/ , всеки собственик на МПС в София може да изчисли какъв данък ще дължи за автомобила си за 2020 г. Формулата, по която се формира данъкът, включва годината на производство, мощността и екологичният стандарт на колата.
 
В работни дни плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти. Освен онлайн, друга възможност е по банков път или чрез финансови посредници.
 
Кампанията по плащане на местния данък недвижими имоти и такса смет ще започне до началото на февруари.
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Финансова комисия на СОС не прие доклада за обединяване на общинс......

Общинските пазари в София няма да се обединят под обща шапка. Внесеният доклад от независимият общински съветник Борис Б...

Прочети още keyboard_arrow_right