СОПФ отпуска средства за 3 нови групи в детската градина във Владая

Столичен общински съвет

Снимка: Столица.bg

Финансовата комисия на Столичния общински съвет одобри финансирането за разширение на 4-та детска градина "Слънчо" във Владая. На заседанието си вчера комисията прие 33 доклада, които утре ще бъдат внесени за гласуване на сесията на СОС. Всички те са за отпускане на средства от приватизационния фонд за ремонти, разширения и модернизация на училища, детски градини и болнични заведение в Столична община.

Точка 32 в дневния ред на сесията е докладът за финансиране със средства от Специализирания общински приватизационен фонд за изпълнение на обект „Разширение на съществуваща сграда за две градински групи, една яслена група и физкултурен салон на ДГ № 4 „Слънчо“ с. Владая, район "Витоша".

Проект отдавна има и се чакаше финансирането, каза пред Столица.bg председателят на Инициативния комитет за качествена и иновативна оразователна система Васил Николов. В момента в градината няма яслена група.

Според него Столична община изпълнява поетите ангажименти за разширение на детските градини. От организацията са настоявали и за финансиране на още 4 градини -  4- та и 116 – та ДГ в Район Витоша, 119-та ДГ в район Възраждане и 8-ма ДГ в район Красно село, за някои от които имало и готови проекти и строителството можело да се ерализира в кратки срокове. Проектиране трябва да се направи за 8-а и 119-а.

От Инициативния комитет подготвят предложение до Столична община за включване в Бюджет 2020 на детски градини за строежи и разширения в други натоварени райони. Особено впечатление след проведеното класиране за детските градини през май и юни, прави недостигът в район Лозенец. Там на първо класиране не бяха пирети деца с максимален брой точки. Същото се случи и с градините в централния арйон Средец.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС прие Бюджет 2021 за 1,891 млрд. лв., по-голям с над 5 млн. лв......

Бюджетът на Столична община за 2021-а година получи одобрението на местния парламент. След обществени обсъждания и дебат...

Прочети още keyboard_arrow_right