Гласуват отпускането на пари за изграждането на православен храм в „Надежда"

СОС гласува отпускането на пари, за да продължи изграждането на православен

Снимка: Фейсбук

Столичният общински съвет ще гласува отпускането на 350 000 лв., за да може да продължи изграждането на православен храм „Св. Серафим Софийски Чудотворец" в район „Надежда".

През 2019-а година с решение на градския парламент е дадено съгласие за учредяване на безвъзмездно и безсрочно право на строеж в полза на храма върху общински имот. След издаването на разрешението за строеж е направена първа копка и са излети основите на Храм „Св. Серафим Софийски Чудотворец", но поради въведената извънредна епидемична обстановка в страната заради пандемията от Ковид 19 и впоследствие усложнената икономическа обстановка в глобален план и в България, строежът не е приключен.

Към настоящия момент „Свети дух" е единствената църква в район „Надежда", който е с над 70 000 хиляди жители и изграждането на втори православния храм е от изключителна важност за жителите на района.

„Изграждането на духовното средище, което да събира и дарява жителите и гостите на район „Надежда" с духовна мощ на първия български светец от векове назад, владика Серафим Соболев, канонизиран през 2016 г. след съвместна процедура на Българската и Руската православна църква, е от огромно значение за православните миряни. Осигуряването на финансови средства за продължаване на градежа на православния храм би спомогнало за превръщането на пространството в приятно място за духовно просветление не само на жителите от квартал „Надежда", но и за всички столичани.", посочват вносителите на доклада до СОС – районният кмет Димитър Димов и съветниците Татяна Георгиева и Албена Кръстева.  

Текст: Пресцентър Столичен общински съвет

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Борис Бонев: Билетчето в София няма да се вдига...

Билетчето за градския транспорт в София няма да поскъпне, а парите за заплатите на служителите са осигурени. Това заяви ...

Прочети още keyboard_arrow_right