СОС не избра кмет на Красно село, Фандъкова ще назначи и. д. до 6 април

СОС не избра кмет на Красно село, Фандъкова ще назначи и. д. до 6 април

Снимка: Столица.bg

ДБ показаха политически инат и 4 часа СОС не одобри нито една кандидатура

Столичният общински съвет не избра временно управляващ кмет на софийския район Красно село до местните избори през есента. Както е известно ОИК прекрати правомощията на Росина Станиславова заради конфлист на интереси.

На извънредната сесия днес общинските съветници от Демократична България показаха модел как не трябва да се работи. Стигна се дотам, че от ГЕРБ открито им заявиха да издигнат кандидатура и ще бъдат подкрепени с 27 гласа. И понеже от ДБ показаха политически инат - искаха единствено общинският съветник Борис Милчев да бъде избран, не подкрепиха нито един от заместниците на ДБ на Красно село в гласуването на СОС. 

Над 4 часа съветниците в СОС въртяха един нескопосани гимнастики, докато накрая цялата отговорност бе прехвърлена на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Именно тя ще трябва да назначи за и. д. кмет на Красно село, който да управлява до 6април т. г., а след това топката отново ще се върне в полето на СОС за избор на кмет, което ще е трета процедура.

При първото гласуване - със заповед на Йорданка Фандъкова да се нзначи кмет, гласуваха общо 45 съветници - 31 "за", против - 5 и въздържали се - 9. Имаше прегласуване и то беше: 32 "за", против - 2, въздържали се 7.

Необяснимо е как и защо от ДБ се отричат от своите хора - първо от Станиславова, но за нея е разбираемо, доказа се конфликт на интереси, след това отлюспиха от групата си и председателят Методи Лалов, днес не си харесаха и заместниците си в Красно село.

Преди това одобрение не получи кандитът на БСП Николай Николов, общински съветник, 10 "за", против - 0 и въздържали се - 29. Не мина и кандидатурата на Борис Милчев от ДБ - 11 "за", въздържали се - 26 от общо гласували 46.

Без кмет в Красно село има опасност да се създаде сериозен проблем за парламентарните избори на 2 април т. г. В района има 100 000 души, които трябва да дадат вота си, а кметът подписва изборна документация, предупреди председателят на СОС Георги Георгиев.

"Айде, колеги от ДБ, държава и община със страх не се управлява! Как утре да ви повярват хората, че сте способни да носите отговорност. Не е важно дали харесвате или не харесвате", призова съветниците от ДБ Росина Станиславова в страницата на СОС по време на гласуването.

"Станиславова защо се месиш тук ,вие сте история", "захапа" я Николай Николов.

Политическите боричкания и инатлъци в СОС днес показаха къде и как отиват пари на данъкоплатците в София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Посолството на Украйна поздрави председателят на СОС...

Посолството на Украйна у нас поздравява председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев за удостояването му с Д...

Прочети още keyboard_arrow_right