СОС одобри $921 554 от USTDA за консултант за Топлофикация-София

СОС одобри $921 554 от USTDA за консултант за Топлофикация-София

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет прие доклада за бъдещето развитие, надграждане и оптимизиране на работата на Топлофикация-София. Общинските съветници одобриха и дават съгласие да се подпише Споразумение за безвъзмездна помощ. Средствата от $921 554 са за консултант, който трябва да извърши проучване и анализ на общинското дружество.

Също така ще се разработи пътна карта за надграждане на „Топлофикация - София“ ЕАД и ще се дадат конкретни препоръки относно цялостното преустройство на експлоатацията, финансовото състояние и правната и управленска структура на дружеството.

Местинят парламент задължава зма.-кмета по финанси на Столична община Дончо Барбалов, вносител и на доклада да информира за напредъка членовете на създадената работна група за "Топлофикация" и Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране веднъж на всеки 3 месеца. 

Докладът бе подкрепен и от Методи Лалов, който коментира, че "Топлофикация" има нужда от компетентен консултант, който да даде насоки за бъдещо развитие. "Подкрепям наемането на консултант, но заданието в договора е ограничено, тъй като ще се разглеждат само комбинирано производство на електро и топлоенергия", каза Лалов.

Вече е разговаряно с Американската агенцията за търговия и развитие (USTDA) и има възможност за безвъзмездно финансиране, което насочва консултантът да бъде, одобреният от Агенцията „Блек и Вийч Мениджмънт Консултинг“.  Проектът следва да бъде реализиран изцяло с финансиране от Американската агенцията за търговия и развитие, без да има необходимост от изразходване на средства от общинския бюджет, се посочва в доклада.

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

И Спаси София с предложение за 40 и 90-минутен билет за градския......

Спаси София предлагат в градския транспорт в София да има билети за време. Тяхното предложение е да се пуснат билети за ...

Прочети още keyboard_arrow_right