СОС прие решение за облекчаване на такситата в София

СОС прие решение за облекчаване на такситата в София

Снимка: Столица.bg

Жълтите автомобили ще бъдат освободени от такси за година и половина, като компенсация за месеците на извънредно положение

Столичният общински съвет прие решение, с което да облекчи таксиметровия бранш в София. Това е като компенсация за месеците на извънредно положение зарази COVID-19, през които жълтите автомобили в столицата нямаха работа. 

"Превоз на пътници респективно издаване на дубликат на разрешение, холограмен стикер и 2 броя светлоотразителни идетнификационни номера и издаването на дубликат на разрешение да бъде освободено от дължимите такси, определени в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община", гласи решението на СОС.

Докладът бе внесен от председателя на транспортна комисия Карлос Контрера и двамата му заместници Зафир Зарков и Калоян Паргов. Освобождаването от такси е за срок от година и половина. Докладът бе приет с 57 гласа "за".

Разумът надделя и СОС прие облекчения за такситата в София. Тази мярка беше нужна, за да се подпомогне бранша в столицата, след като беше силно засегнат", коментира Калоян Паргов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Автобусите 63 и 66 ще се движат целогодишно до Витоша, две линии ......

Доклад за оптимизиране на транспортната схема и подобряване на някои линии на градския транспорт в София ще се разглежда...

Прочети още keyboard_arrow_right