СОС ще гласува още спортни обекти със свободен достъп за деца с интелектуални затруднения

СОС ще гласува още спортни обекти със свободен достъп за деца с интелектуал

Снимка: Столица.bg

Ще се обсъди и отпускането на Съветът ще обсъди и отпускане на 60 000 лв. за интеграция на младежи със синдром на Даун, към бюджета на фондация „София - европейска столица на спорта“

Столичният общински съвет ще увеличи броя на спортните обекти, които деца и младежи с интелектуални затруднения могат да ползват свободно, съобщиха от СОС.

През май, местният парламент прие предложението на председателя на СОС Георги Георгиев за насърчаване и развитие на физическата активност на тези деца. За тях се осигурява свободен достъп до спортни обекти, собственост на Столичната община или на публичните предприятия с общинско участие в капитала, на спортисти, картотекирани към специализиран спортен клуб, член на представителна спортна федерация, практикуваща спорт за хора с интелектуални увреждания.

На предстоящото заседание в петък, общинските съветници ще гласуват към списъка да бъдат включени и Многофункционален спортен комплекс „Зона Б-5“, който разполага с три игрища за мини футбол; три тенис корта; детско игрище; площадка за плажни спортове; игрище за баскетбол; покрита шатра за тенис на маса, както и ледена пързалка, и Спортен комплекс парк „Борисова градина“, в който има 2 игрища за мини футбол; игрище за футбол 7+; детско игрище и тенис корт.

Съветът ще обсъди и отпускане на 60 000 лв. от средствата, предвидени в бюджета за мерки за интеграция на младежи със синдром на Даун, към бюджета на фондация „София - европейска столица на спорта“, с цел осъществяване на спортни мероприятия и други дейности за физическа активност с цел интеграцията на деца и младежи със синдром на Даун.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Забраняват движението с елтротинетки в парковете в София...

Частична забрана се налага на придвижването с електрическа тротинетка и по-точно двуколесните няма да се карат в паркове...

Прочети още keyboard_arrow_right