СОС спаси маршрута на автобус 79 през столичния кв. "Христо Ботев"

СОС спаси маршрута на автобус 79 през столичния кв. "Христо Ботев"

Снимка: Столица.bg

Оцеля с целия си маршрут автобусната линия 79, чието трасе преминава през ромския квартал "Христо Ботев" в район Слатина-Столична община. Докладът с отрицателно становище на водещата Комисия по транспорт и пътна безопасност бе приет и така няма да се съкрати трасето на автобусната линия. Днес то гласувано и на сесията на СОС.

Предложението да се съкрати маршрутът и да не влизат колите на Столичен автотранспорт в кварталаq бе на председателя на комисията Карлос Контрeра. Аргументът му бе, че в началото на ноември само за 2 часа бяха изпочупени 4 автобуса, нападение с камъни. И до момента няма хванати и наказани от извършителите - местни жители на "Христо Ботев".

Роми потрошиха 4 автобуса в столичния "Хр. Ботев", има ранен шофьор

Това е пореден инцидент с коли на градския транспорт на София и единият от шофьорите бу ударен. Докладът на Контрера получи отрицателно сатновище още в комисия. Предложението му бе да отпаднат 7 спирки в кв. "Христо Ботев", които са най-рискови от атака.

Другите общински съветници бяха против, с мнение, че премахване и закриване на спирки не е решение на проблема, а и заради тийнеджърски изтъпление не бива да страдат и другите граждани. Други съветници пък смятата, че полицията трябва да има засилено присъствие в този квартал особено в тамната част на деня.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник предлага Топлофикация да се включи в Плана за в......

Най-доброто решение за спасяването на "Топлофикация - София" е дружеството да бъде включено в Плана за възстановяване и ...

Прочети още keyboard_arrow_right