Спират възнагражденията в надзорните съвети на структури към СОС

Спират възнагражденията в надзорните съвети на структури към СОС

Снимка: Столица.bg

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет спира, с първоначален срок до октомври 2020 г, възнагражденията на членовете на надзорните съвети в Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, Специализираният приватизационен фонд и Съветът за управление на Гаранционния фонд за малки и средни предприятия.

Решението е записано в предложен доклад за избирането на новите членове на надзорите органи на трите организации. Посоченият първоначален срок до октомври т.г. е свързан с очакванията за продължителен период на икономическо-социално възстановяване след отмяна на извънредното положение.

Сумата, предвидена за възнагражденията на надзорниците, ще постъпва в специалната сметка на Столичната община за борба с корона вируса. Парите са предназначени за осигуряване на дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни и възрастни хора, социални дейности, за работата на общинските болници и други належащи нужди.

Вносителите от ГЕРБ-СДС предлагат създаването на работна група, която да разгледа и даде предложения до Столичния общински съвет за актуализиране на правилниците за дейността на съветите на трите структури. Тя трябва да създаде и текстовете за принципно намаляване на заплащането на надзорниците и в бъдеще. Предложението е в работната група да участват на паритетен принцип представители на всички политически групи в Столичния общински съвет, както и независим общински съветник.

Включването на настоящи общински съветници в надзорните съвети на трите организации, които да осигуряват ефективен контрол върху дейността на организациите, е изключително важно в настоящата ситуация. Отговорността за изпълнение на мерките за преодоляване на икономическите последици от пандемията, възложени от СОС, е много голяма, категорична е позицията на групата на ГЕРБ-СДС.

Столичният общински съвет вече гласува на първото си извънредно онлайн заседание спирането на възнагражденията на съветниците в надзорите за времето на извънредното положение. Средствата бяха насочени към новосъздадената инициатива за подкрепа на творци и културни пространства „Солидарност в културата“. Тя стартира до дни и ще осигури подкрепа на гилдията за справяне с настоящата трудна ситуация.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (38%, 117 Гласове)
 • На време (16%, 48 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (17%, 52 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (25%, 77 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 11 Гласове)
Общо гласували: 305 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник мина гратис с електронна карта за градския тран......

Общинският съветник  и зам.-председател на СОС арх. Борислав Игнатов тества неуспешно ползването на електронна карт...

Прочети още keyboard_arrow_right