Столичен инспекторат провери 87 строежа в София, открити са нарушители

Проверки на Столичен инспекторат по строежи за качеството на въздуха

Снимка: Столица.bg

Проверяващите от Столичен инспекторат са на крак и се извършват масово проверки във всички райони на София заради мерките за качеството на въздуха. Днес са порверени 87 строителни обекти във всички цялата столица.

За всяка проверка има съставени констативни протоколи с предписания. За установени на място нарушения на обектите са съставени 6 акта. Също така са проверени 6 автосервиза за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, но не са установени нарушения.

Извършени са 4 проверки на площадки за дейности с отпадъци. Наложена е една глоба с фиш за замърсена прилежаща територия. По сигнали на граждани за нерегламентирано изгаряне на отпадъци на открито са направени 12 проверки. Установени са само две нарушение и са съставени 2 акта.

Проверка е направена и по сигнал за замърсяване на въздуха от горене на отпадъци в отоплителен уред във фургон, който се намира на паркинг за автобуси. Инспекторите са установили, че се изгарят дърва.

Проверките на Столичния инспекторат продължават.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Скъсяват тунела на проекта за реконструкция на Цар Борис III с Ок......

Тунелът, който се превижда в проекта за реконструкция на кръстовището на Цар борис III и Оковръстното ще е бъде по къс. ...

Прочети още keyboard_arrow_right