Столична община пуска довеждащ транспорт в 3 квартала за директна връзка с метрото

Столична община пуска довеждащ транспорт в 3 квартала за директна връзка с

Снимка: Столична община, Аделина Ангелова

Предлагаме удължаване на Е73 до Младост 1, както и довозващата линия (Д1) за Манастирски ливади до МС Красно село, съобщи общинският съветник Карлос Контрера

Столична община много скоро пуска довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня". Целта е да се улесни и подобри връзката на жиеещите в тези квартали с основните линии на градския транспорт.

Въвеждането на новата услуга ще създаде директна връзка и с метро линия 3, убедене е председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС.

Представиха новите електробуси за довеждащ транспорт в южните квартали на София

Докладът е внесен на 2 юни т. г. и предстои обсъждане на транспортна комисия в понеделник от 14.30 и разглеждане на сесията на 15-ти юни. Предложението е разкриване на три довозващи линии за кв. Горна Баня и една за Малинова долина и кв. Витоша.

Председателят на СОС: В три квартала вече функционира услугата за довеждащ транспорт

"По идеята за довозващ транспорт се работи от лятото на миналата година, имаме предложения от ЦГМ, изпратени са декември 2022 г. до всички столични райони, получихме становища от някои. Що се отнася до Горна Баня и Малинова долина-кв. Витоша сме се съобразили и с мнението на гражданите. Дирекция Транспорт е в непрекъсната комуникация с инициативните комитети", коментира пред Столица.bg Карлос Контрера.

Ето и предложените маршрути на довеждащия транспорт:

За Горна баня - от ул. Лотос (МС Горна баня) през ул. Дон, ул. Обзор до ул. Лотос (кръгово движение на линията)
- от ул. Лотос (МС Горна баня) до Кантона
- от МС Горна баня до пл. Сред село (обслужва и кв. Карпузица/Княжево)

За Малинова долина - кв. Витоша - от колелото на автобусите на Студентски град през Симеоновско шосе - през ул. Филип Кутев до МС Витоша.

"Отделно от това предлагаме удължаване на Е73 до Младост 1, както и довозващата линия (Д1) за Манастирски ливади до МС Красно село", съобщи председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Посолството на Украйна поздрави председателят на СОС...

Посолството на Украйна у нас поздравява председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев за удостояването му с Д...

Прочети още keyboard_arrow_right