Столична община с ускорена програма в подкрепа на малкия бизнес

Столична община с ускорена програма в подкрепа на малкия бизнес

Снимка: Столица.bg

Столична община да даде ход на инициатива за подкрепа на перспективни бизнес идеи на стойност 100 хил. лева. Това предвижда програмата на Столичния общински гаранционен фонд за 2021 г., която се очаква да бъде приета на предстоящата сесия на Столичния общински съвет утре.

Инициативата с пилотно заглавие „Акселератор Стартъп София“ ще съдейства за ускорен достъп до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи на територията на Столична община. Програмата ще ги подпомогне при разработване и представяне на добре обосновани предложения към потенциални инвеститори и финансиращи организации, като повиши техния капацитет за пълноценно взаимодействие с банковия сектор и като ги насърчи към развитие и промотиране на иновативни продукти и услуги с висока добавена стойност.

„Надяваме се епидемичната обстановка в страната да ни позволи да проведем присъствено „Акселератор Стартъп София“. Освен финансовата подкрепа, важно за предприемачите е и съдействието от менторите, които ще подпомагат целия процес по изпипването на бизнес идеите“, заяви председателят на Столичния общински гаранционен фонд Димитър Вучев. „Чрез тази програма отново показваме, че бизнесът в София има в лицето на Столична община надежден партньор в тези трудни времена“, добави той.

Програмата на Столичния общински гаранционен фонд за тази година предвижда още поемане на гаранционен ангажимент за 1,2 млн. лева. Акцент се поставя както върху качествени и иновативни проекти, така върху подкрепа на предприемачите, засегнати от извънредното положение по повод пандемията COVID-19.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: Голямата ни цел е да стимулираме използване......

Модерни бързозарядни станции за електромобили ще бъдат изградени на няколко места в София. Те ще се намират на общи...

Прочети още keyboard_arrow_right