Столична община си взе от БНР паркинг за 57 места

Столична община си взе от БНР паркинг за 57 места

Кадър: Фейсбук

Столична община си връща паркинг - първо подземно ниво на метростанция "Васил Левски". Докладът бе одобрен днес на заседание на Комисията по транспорт и пътна безопасност на СОС.

Докладът с вносители Карлос Контрера и Замфир Зарков е за отмяна на решение на СОС и подземното съоръжение да се прехвърли на ЦГМ  - първо ниво подземен паркинг ст. "Васил Левски".

През 2009 г. временно изпълняващият кмет на София Минко Герджиков издава заповед за ползване на едно ниво от паркинга от БНР. СОС обаче е сезиран от ЦГМ, че има кулизия между решение от 2009 и решението на СОС от 2016 г., обясни председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност Контрера на заседанието.

Тогава условието е било БНР да поеме разходите по довършителните работи за въвеждане в експолатация на тези 57 паркоместа. През 2016 г. не са устоновени такива действия и със заповед на кмета се възлага на БНР да довърши паркинга, защото обектът се въвежда в цялост, а не етаж по етаж.

Заповедта не е изпълнена от БНР и именно затова сега се предлага за окончателното уреждане на отношенията и решението от 2009 г. да отмени, и да се приключат отношенията с БНР.

Комисията по транспорт на СОС прие доклада за Икономическа рамка на обществения градски транспорт в Столична община за 2022 година. Точката влиза в дневния ред на сесията на СОС в четвъртък, 23 юни.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Експерти обсъдиха бъдещето на пространството от Сточна гара до Га......

Сградата на Сточна гара отвори врати за всички ентусиасти в градското развитие за събитието “Станция София”,...

Прочети още keyboard_arrow_right