Столична община търси партньор за дострояване на спортен обект в Лозенец

Столична община търси партньор за дострояване на спортен обект в Лозенец

Снимка: Google.com

Недовършената зала се намира на ул. Люботрън 12 и повече от 3 години се чака инвеститор

Столична община обявява конкурс и набира партньори за учредяване на срочно и безвъзмездно право на строеж върху спортен обект – общинска собственост в столичния квартал „Лозенец“, съобщиха от Столичен общински съвет.

С решение на СОС от юли 2021-а, се дава съгласие чрез публично-частно партньорство да бъде изградена спортна сграда върху обект, близо до 21 СУ „Христо Ботев“, с което общината продължава своята политика за развитие и насърчаване на спорта в София. Сградата се намира на ул. Люботрън 12 в Лозенец.

Търси се инвеститор за довършване на спортна зала в "Лозенец" `(СНИМКИ)

Повече от 3 години Столична община търси инвеститор да се довърши строежа на спортна зала. В условията за конкурса строителството трябва да завърши до 2 години от сключването на договора. Инвеститорите трябва да бъдат спортни клубове, федерации и организации, и ще бъдат оценявани на следните критерии:

· Свободно използване на спортния обект от гражданите, като максимален брой точки получава участникът, който е предложил най-много часове за използване на спортния обект от ученици, учащи в училищата на територията на района и граждани.

· Разгъната застроена площ, като максимална оценка получава участникът, предложил най-голяма разгъната застроена площ.

· Срок за учредяване на правото на строеж, като максимален брой точки получава участникът, предложил най-кратък срок на правото на строеж.

· Оценка по технически показатели, като максимален брой точки получава участникът, предложил най-много мерки за гарантиране на качеството на изпълнение на строителните работи и мерки, които касаят социалните и екологичните аспекти на строителството.

Столична община получава безвъзмездно изградената сграда и подобренията, извършени в имота, след изтичане на договора. Конкурсната документация ще бъде разгледана и одобрена от Комисията по спорт към СОС и ще бъде публикувана на страницата на Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник предлага Топлофикация да се включи в Плана за в......

Най-доброто решение за спасяването на "Топлофикация - София" е дружеството да бъде включено в Плана за възстановяване и ...

Прочети още keyboard_arrow_right