Строителството на 12 детски градини и ремонт на още 4 в София завършва тази есен

Сторителството на 12 детски градини и ремонт на още 4 в София завършва таз

Снимка: Столица.bg

СОС ще гласува актуализирана програма за строителство на детски градини

Строителството на 12 нови и реконструкция на още 4 сгради за детски градини завършва през есента на 2021-а година. Това стана ясно от доклада на заместник-кметовете по образование, финанси и строителство, който Столичния общински съвет ще разгледа този четвъртък.

Отчетът е част от три годишната програма за строителство на детски градини, която бе одобрена от местния парламент в края на миналата година. В нея бе записано, че Столична община трябва да представя актуализирана информация относно напредъка по изграждане и обновяване на сградите.

Новите сгради, които вече са или предстои да бъдат въведени в експлоатация се намират в районите: Лозенец, Витоша, Овча купел, Подуяне, Люлин, Студентски, Триадица, Красно село и Панчарево. Финализират се преустройство на спортен клуб в 2 нови яслени групи в район Триадица, 78 СУ – както и разширението на филиал към ДГ № 25 „Изворче“ с 3 групи и 3 бр. детски площадки в район Банкя. Във заключителна фаза са и ремонтните дейности в две детски градини в районите Илинден и Връбница, съобщиха от пресцентъра на Столичен общински съвет.

Допълнително постъпили от райони предложения за включване на обекти в програмата за завършване през 2021 са:

- Преустройство на магазин във филиал на детска градина № 91 „Слънчев кът“ – яслена група, в район „Подуяне“.

- Преустройство на два самостоятелени обекта във филиал на детска градина № 92 „Мечта“ за две яслени групи, район „Подуяне“.

- Ремонт на помещение в ДГ 120 „Детство под липите“ и ремонт на помещение в ДГ 194 „Милувка“, за разкриване на допълнителна група към всяка детска градина в район Възраждане.

- Детска, градина с четири градински и две яслени групи в район „Подуяне“ и една в село Кокаляне се включват в Програмата в раздел „Строителство през 2022–2023 г.”.

- Нова детска ясла, в район Изгрев ще бъде проектирана през 2021-а и ще бъде включена в програмата за строителство до 2023-а.

- Преустройство на триетажна сграда на ул. „Христо Белчев“ № 36, във филиал на детска ясла № 1 да бъде в списъка с обекти, чието строителство завършва през 2022-а.

30 сгради за детски градини, чието строителство е започнало през 2020-а и 2021-а година трябва да бъдат завършени догодина. 19 предложения са заложени да бъдат завършени на етап проектиране през тази година.

В раздел „отчуждаване през 2021-а година“ са посочени 7 терена, които да бъдат предназначени за изграждане на детски градини. 25 сгради са заложени за строителство, което да започне догодина и да приключи през 2023-а година. 10 сгради са включени в допълнителен списък за строителство през периода 2022-2023 година.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 171 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1075 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 27 Гласове)
Общо гласували: 1273 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: Голямата ни цел е да стимулираме използване......

Модерни бързозарядни станции за електромобили ще бъдат изградени на няколко места в София. Те ще се намират на общи...

Прочети още keyboard_arrow_right