Строят нова детска градина за 8 групи в Слатина

Строят нова детска градина за 8 групи в Слатина

Снимка: Столица.bg

Докладът бе приет единодушно на Комисия по образование към СОС, ОДЗ-то ще бъде с 6 градински и 2 яслени групи

Нова детска градина ще има в столичния район Слатина и тя ще е за 8 групи - 6 градински и 2 яслени. На заседание на Комисията по образование и култура бе одобрен доклада на кмета на района Георги Илиев за даване на съгласие за прилагане на намалени отстояния при изграждането на нова детска градина.

Новото Обединено детско заведение ще бъде в м. „Христо Смирненски, ул. „Кривина“ в район Слатина. За сградата вече има положителни становища на зам.-кмета по образование на Столична община и главният архитект на СОфия Здравко Здравков.

Челновете на комисията единодушно одобриха изграждането на нова градина, която е част от 3 -годишната програма на кмета Йорданка Фандъкова за осигуряване на места в детските градини.

В първоначалния вариант на доклада, внесен през септември 2021 г. е посочено, че групите ще са 4 градински и 4 яслени. Днес на заседанието на Комисията районният кмет Георги Илиев предложи корекция и да бъдат 6 градински и 2 яслени.

Корекцията му получи положително експертно мнение на директора на "Образование" в Столична община Мария Минчева. "Това е по-добрият вариант, защото ще има приемственост между яслени и градински групи, по разумно е за прехода от яслена към градинска група", заяви Минчева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Спаси София предлага проект: 440 нови паркоместа в Младост в първ......

От Спаси София представиха днес в Младост първия в София проект за изграждане на етажен паркинг в кварталите, съобщиха о...

Прочети още keyboard_arrow_right