Търси се инвеститор за довършване на спортна зала в "Лозенец" `(СНИМКИ)

photo_library
 • Недостроената спортна зала в кв. Лозенец на ул. Люботрън 12

  Снимка: Google.com

 • Недостроената спортна зала в кв. Лозенец на ул. Люботрън 12

  Снимка: Google.com

 • Недостроената спортна зала в кв. Лозенец на ул. Люботрън 12

  Снимка: Google.com

За дострояването на сградата на ул. Люботрън 12 са необходими около 2 млн. лв.

Недовършена сграда на спортна зала повече от 20 години очаква инвеститор за довършване. Строежът е обезопасен, но изоставен. Той е залепен до основната сграда на 21 училище "Христо Ботев" в столичния квартал Лозенец  на ул. "Люботрън" 12. За тази сграда районният кмет води разговори за публично-частно партньорство със спортни федерации, каза преди два дни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Сградата е започната в началото на 90-те години и е изоставена на груб строеж. Само за довършването ѝ, без оборудване, ще са необходими около 2 млн. лв., пресметнали са от район Лозенец. От кметството са направили анализ на конструктивното състояние и експерти смятат, че то е перфектно и спокойно може да се довърши . От район Лозенец са водили разговори с няколко спортни федерации и клубове, но до момента никой не се е навил да инвестира в завършването на спортната зала.

Сградата е на 3 етажа и има възможност на първото ниво да се изгради паркинг, което ще е голямо удобство. Условието на общината обаче, е сградата да запази предназначението си, да се използва само и единствено за спорт. Както и спортните събитие на училища в район Лозенец да се провеждат там. В недовършения спортен обект може да има голяма, многофункционална зала за волейбол, баскетбол и футбол и малка зала, която да се ползва за борба, бокс, гимнастика, аеробика и бойни спортове спортове. Също така там може да се направи и голям фитнес. 

Големият проблем за намирането на инвеститор обаче си остават парите. От идеята за довършване и ползване са се отказали няколко федерации и клубове. В момента за общестевно обсъждане се подготвя Наредба на Столична община за спортните имоти. До момента те се отдаваха максимум за 10 години. В Наредбата срокът е увеличен на 30 години. Целта е да привлечем инвеститори, а срокът е удължен, защото в спортна бавно се възвръщат инвестиции, аргументираха се авторите на документа. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 10 инцидента и катастрофи белязаха седмицата на АПП (СНИМКИ)...

Паднали дървета по столичните улици, аварии, опасни предмети на пътното платно и катастрофи са само част от инцидентите,...

Прочети още keyboard_arrow_right