Терен на пазари "Север" ще се превърне в детска градина

Терен на пазари "Север" ще се превърне в детска градина

Снимка: Столица.bg

Поземлен имот в район "Оборище" на ул. "Васил Друмев" №53 да бъде изваден от актива на общинското дружество Пазари "Север", за да се използва за изграждане на нова детска градина за 8 групи. Това предложение на зам.-кмета Дончо Барбалов и общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев ще бъде разгледано от Столичния общински съвет в четвъртък.

На въпросния терен от близо 5000 кв. м в момента се намира пазар "Подуяне", чийто сграден фонд е силно амортизиран. Активният ден за търговците е събота, а през останалото време пазарът е слабо посещаван от клиенти. От съществуващите 96 павилиона и маси, отдадени под наем са едва 23 бр. или 24%. В бизнес плана на дружеството за т.г. не са предвидени инвестиции за обновяване на пазара.

След изясняване на правния статут на имота и изготвено техническо проучване от район "Оборище", мнението на специалистите е, че теренът е подходящ за изграждане на нова детска градина. С това ще се подпомогне осъществяването на намеренията на Столична община за преодоляване недостига на места в общинските детски заведения. Възможно е бъдещата сграда да се захранва с електроенергия от фотоволтаични панели, така че да се намалят бъдещите експлоатационни разходи, пише още в доклада на вносителите.
Предложението е капиталът на Пазари "Север" ЕАД да се намали със стойността на въпросния имот, който да се предостави в собственост на Столична община за проектиране и изграждане на нова детска градина.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спортът във фокуса на заседанието на Столичен общински съвет...

На заседанието си днес,  22 юли градският парламент разглежда редица предложения, които имат за цел стимулирането н...

Прочети още keyboard_arrow_right