Топлофикация София с нов директор и ръководство

Топлофикация

Снимка: Столица.bg

Топлификация София е с нов изпълнителен директор и нова структура. Начело на Общинското дружество е Кремен Георгиев, който смени на поста Сашо Чакалски. Георгиев е управлявал топлофикациите във Враца, Велико Търново и Перник, съобщи БНР.

Управлението на дружеството става двустепенно. Председател на УС е Иванка Попова, а неин заместник е Петър Тодоров. Решенията ще зависят и от Надзорен съвет, в който влизат изпълнителния директор Кремен Георгиев, един енергетик - Валентин Терзийски, който преди време ръководеше плевенската "Топлофикация".

Председател на Надзорния орган на "Топлофикация"-София е Десислава Билева, а неин заместник е вече бившият изпълнителен директор на дружеството Сашо Чакалски. Той управляваше общинското дружеството около година и през това време нарастнаха задълженията на Топлофикация София с близо 100 млн. лв. В момента, общо те са над 500 млн. лв. 

През тази година се очаква да стартира изграждането на завод за изгаряне на RDF, който ще бъде финансиран с кредит, който ще изтегли Топлофикация София от Европейската банка за развитие. Мястото на инсталацията ще е на площадка на общинското дружество в района на Централна гара.

На предишния си пост Чакалски остана около година. В този период общинското дружество натрупа дълг от близо 100 милиона лева към "Булгаргаз", който беше изкупен от Българския енергиен холдинг. Към този момент дължимата от столичната "Топлофикация" сума за гориво отново е достигнала 90 милиона лева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

На ден се скъсява времето за реакция при мръсен въздух в София...

Времето за реакция на Столична община при мръсен въздух се скъсява. В момента той е 2 дни, а ще бъде намален на ден. Тов...

Прочети още keyboard_arrow_right