Топлофикация София ще взима заем от 40 млн. лв.

Топлофикация София ще взима заем от 40 млн. лв.

Снимка: Столица.bg

Топлофикация София иска да вземе нов заем от 40 млн. лв.  за оборотни средства с цел възстановяване иприхващане на суми по изравнителни сметки на клиенти. Парите са необходими на общинското дружество след направени нормативни промени.

Внесеният доклад бе разгледан днес на онлайн заседание на Постоянната комисия за инженерна инфраструктура и енергийно планиране. От гласувалите 11 общински съветници, членове на комисията, 7 бяха "За", а 4 се въздържаха. До момента задлъжнялостта на Топлофикация София е над 500 млн. лв.

Кредитът е за 36 месеца с 12 месеца гратисен период при лихва от 3%. Изпълнителният директор на Топлофикация Александър Александров вече е провел разговори с банка. За да се одобри кредитът докладът трябва да се приеме на сесия на СОС.

 

В Комисията пак със 7 гласа "за" бе приет и доклада, отнасящ се за  актуализиран Бизнес-план на  Топлофикация-София за 2020 година.

"Плановете са от септември т. г., когато започва интензивния отоплителен сезон дружеството да продължи с борсата и да купуват от там газ. До края, ако реализираме 5 млн. лв. по-добър разход за газ, 2,5 млн. лв. ще се дадат към потребителите, а 2,5 млн. лв. ще покрият финансовото състояние на дружеството. Това не са радикални неща, но капка по капка вир прави", обясни пред комисията Александров.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС отложи промените в "синята" и "зелена" зони в София...

Разглеждането на доклада  за разширяване на зоните за платено паркиране в София бе отложено на заседанието на днешн...

Прочети още keyboard_arrow_right