ЦГМ е със загуби от около 6 млн. лв. за март заради COVID-19

ЦГМ е със загуби от около 6 млн. лв. за март заради COVID-19

Снимка: Столица.bg

В транспортна комисия единодушно приеха ЦГМ да отложи вноска по кредит към ББР

Общинските съветници в Постоянната комисия по транспорт и туризъм към СОС единодушно приеха доклада за техническо удължаване срока на плащане на дължимата от ЦГМ за март 2020 г. главница по Договор за банков кредит № 866/24.07.2015 г. в общ размер на 2 250 000 лева – до 30.06.2020 г. Докладът ще влезе за гласуване на сесия на СОС и да се отложи вноската.

До момента Центърът за градска мобилност има пропуснати приходи за около 6 млн. лв. за март в сравнения със същия месец през 2019 г. Това обясни директорът Димитър дилчев пред общинските съветници в транспортна комисия. Заседанието се проведе онлайн и бе излъчено на живо във фейсбук профила на Столичния общински съвет.

ЦГМ има кредит от Българската банка за развитие в размер на 47,250 млн. лв. "Идеята на този рутинен доклад е чисто техническа. След извънредното положение ще дам пълна справка за загубите или пропуснатите приходи за ЦГМ и ще е необходима нова икономическа рамка, настоящата няма да е актуална. Водим разговори с ББР и отлагане, ако е необходимо една или две вноски в зависимост от това кога ще приключи извънредното положение. Предстои с този доклад да направим само техническо отлагане на тази вноска със срок до 30 юни. Дотогава тлрябва да сме готови с още един доклад за изцяло предоговаряне", обясни пред съветниците Дилчев.

До преди да започне епидемията от COVID-19 и да се обяви извънредно положение ЦГМ се е разплатил с транспортни оператири и няма задължения. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Независимият съветник в СОС Борис Бонев: ГЕРБ уби прозрачността ......

На сесията на Столичния общински съвет управляващото мнозинство насила прие "нов" Правилник за работа на общинските съве...

Прочети още keyboard_arrow_right