В 12 района на Столична община е осигурен безплатен "Топъл обяд" за бедни

В 12 района на Столична община е осигурен безплатен "Топъл обяд" за бедни

Снимка: Столица.bg

В 12 района на Столична община ще продължи проекта "Топъл обяд" за бедни хора. Докладите на районните общини бяха одобрени днес на заседание на Комисията по здравеопазване и социални грижи към СОС. 

Нуждаещи се хора с ниски доходи и такива под линията на бедност и в условията на епидемията от COVID-19 ще получават безплатно храна по проекта "Топъл обяд" в районите „Нови Искър“,  „Люлин“ „Надежда“ „Овча купел“ „Оборище“ „Връбница“ „Витоша“ „Подуяне“ „Сердика“ „Кремиковци“  „Искър“ „Банкя“. 

Финансирането е по Оперативната програма за храни и/или материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. "Проекти масово се изпълняват по договори с УО на оперативните програми. Приели сме практиката авансовото финансиране да е от бюджета на района и след това се възстановяват при исканията за междинни плащания от УО", каза зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов.

Допустимите целеви групи са хора без доходи или с доходи под линията на бедност, които са в невъзможност да осигурят основните си жизнени потребности, нямат
близки, които да им окажат подкрепа, рискът от заразяване или от неблагоприятно протичане на инфекцията за тях е по-висок, се посочва в доклада.

Кандидатстването с проекти, общини и райони на общини, е на два етапа. Първият е до края на декември 2020 г. и до края на януари 2021 г. Изискването е одобрените кандидати да спазват противоепидемичните мерки при доставянето на храната.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right