"Визия за София" показа кои са 250-те стъпки за развитието на столицата

стратегия

Снимка: vizia.sofia.bg

250-те стъпки и 24 дългосрочни цели за развитието на София представи в Зала 2 на НДК "Визия за София". Там се проведе форумът "София 2050". Стъпките и целите са в основата на дългосрочна стратегия за развитието на София и крайградските райони. Тя ще бъде предложена за гласуване веднага след изборите през октомври тази година.

По темата транспорт целите включват повече активно придвижване, популярен масов транспорт, развитие на мобилността като услуга и по-добра глобална и регионална свързаност. Ако става дума за идентичността и културата, София иска да бъде развит културен център, автентичен и многопластов град с повече позитивен имидж. За околната средa водещи цели за града са да бъде адаптивен, с жива и чиста среда и устойчив ресурсен и енергиен баланс.

В област икономика целите са развитие на кръгова и високопродуктивна икономика, устойчив и иновативен туризъм и да бъде център за иновации в дългосрочен план. В социален аспект големите цели пред общината са здравословен живот и здрави хора, развити общности, икономическо сближаване и образование, насочено към бъдещето.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник сигнализира за строителство на бул. Витоша (СНИ......

Независимият общински съветник Борис Бонев сигнализира за незаконно строителство на голяма конструкция пред заведение на...

Прочети още keyboard_arrow_right