За шофьорите в София: Разширяват "зелената" зона в "Яворов" и "Иван Вазов"

За шофьорите в София: Разширяват "зелената" зона в "Яворов" и "Иван Вазов"

Снимка: Фейсбук

На две места в София ще има разширяване на "зелената зона" за платено паркиране. Става дума за горната част на квартал "Яворов" и в зоната около пазара "Иван Вазов". Това съобщи в социалната мрежа  председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков. Около това предложоение са се обединили общинските съветници на ГЕРБ-СДС, Демократична България и „Патриоти за София“. 
 
Герджиков е свикал срещата на представители на всички политически сили в парламента на столицата заради различните доклади по темата, която предизвика бурни спорове в комисии.
 
"Срещата премина конструктивно. Обединихме се около предложението за разширяване на зелената зона в кварталите „П. Яворов“ и „Иван Вазов“. Групите на ГЕРБ-СДС, Демократична България и „Патриоти за София“ ще подкрепят доклада, който засяга тези промени. Освен това има консенсус и по идеите за въвеждане на електронен винетен стикер за паркиране, облекчение при издаването му на хората в неравностойно положение и добавяне на изискване за задължителен годишен технически преглед с цел премахване на превозни средства от улиците на София, които са излезли от употреба, но се ползват като складови помещения", написа Герджиков във Фейсбук.
 
Но има и други предложения, които не са срещнали единодушната подкрепа на всички общински съветници. В това число са разширяването на "синята" зона и увеличаване на работното време на платените зони. Сред изложените мотиви за липсата на единодушие по тези теми са, че заради COVID не са проведени достатъчно обществени обсъждания, както и че това би затруднило допълнително гражданите в сложната епидемична обстановка.
 
Предстои редакция на предложените промени и обсъждането им в Комисията по транспорт и безопасност на движението. "Надявам се, че този консенсус ще бъде потвърден по време на дебатите в комисиите, както и на заседанието на СОС на 12.11.2020г, когато те трябва да се гласуват", допълни още Герджиков.
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (37%, 81 Гласове)
 • На време (17%, 37 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (19%, 41 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (25%, 56 Гласове)
 • Не мога да преценя (3%, 6 Гласове)
Общо гласували: 221 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Топлофикация София въвежда услуга за преминаване към онлайн факту......

Топлофикация София въвежда нова функционалност на интернет страница си. Новата услуга позволява на клиент...

Прочети още keyboard_arrow_right