Зафир Зарков: Не се предвижда вдигане на цената за платено паркиране

Зафир Зарков

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Няма да се вдига цената в зоните за платено паркиране в столицата, нито пък се обсъжда разширяването. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на Постоянната комисия по транспорт и туризъм Зафир Зарков. На днешната сесия общинските съветници приеха доклада за План на устойчива градска мобилност в столицата.

"В документа имаше текст, според който цената в синя зона трябва да се вдигне с 50%. Аз предложих и това беше прието да гласуваме Плана за устойчива градска мобилност без този текст. Не предвиждаме и разширяването на платената зона", котегоричен бе Зафир Зарков.

Стратегическият документ обхваща периода от 2019 до 2035 г. и предвижда да се реализират над 200 проекта и мерки в София. Целта е ползването на лични автомобили да се замени с градския транспорт, да се осигурят трасета за велосипедисти, да се опазва околната среда. Преди да влезе за гласуване в СОС Планът за устойчива градска мобилност получи пълна подкрепа от политическите сиси в местния парламент. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Демократична България искат децентрализация на Столичен инпектора......

Столичен инспекторат да се децентрализира и районните инспектори да минат на подчинение на районните кметове. Това искат...

Прочети още keyboard_arrow_right