Болниците в София са пълни, но проблем няма

болница

Източник: БГНЕС

Болниците в София са пълни, но проблем няма

Директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев са обезпокоени от увеличаването на броя на пациентите в столицата и натиска за хоспитализацията в лечебните заведения в столицата.

Те обаче увериха заместник-министъра на здравеопазването д-р Томас Томов, че реални проблеми няма. Тази среща е една от многото срещи, проведени в Министерството на здравеопазването днес следобед. Те бяха съобщени от Пресцентъра на Министерството на здравеопазването, въпреки че медиите искаха брифинг.

По време на срещата публичното пространство предостави данни по въпроса за настаняването на пациенти с COVID-19 в Столична болница. В момента в столицата има безплатни легла за консервативно и интензивно лечение на хора, заразени с коронавирус. Създадена е добра координация между SRHI и CSMP-София, за да се избегнат забавяния в грижите за пациенти с коронавирус. Положението на свободните легла в София се следи постоянно, защото е динамично.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right