МОН финансира електронни дневници на всички желаещи училища

MON

Снимка: Столица.bg

Всички училища в страната, които през новата учебна година желаят да използват електронни дневници ще бъдат финансирани от МОН. Близо 2 милиона лева по национална програма „Информационни и комуникационни технологии“ са заложени за специализирания софтуер, съобщават от образователното министерство.

До 3 септември 2019 г., училищата могат да изберат свободно доставчик на услугата и да заявят закупуването на електронен дневник. Средствата ще бъдат диференцирани спрямо броя на учениците в съответното учебно заведение.

Електронните дневници трябва да имат модул за известяване на родителите при записването на всяка нова информация в дневника, като отсъствия или оценки. Трябва да бъдат достъпни и през стандартните браузъри и да функционират през мобилни устройства.

По националната програма „Информационни и комуникационни технологии“ е предвидено финансиране за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната. Кандиданстването ще става през сайта на МОН.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right