Новините в София: Най-важното за деня 01 ноември, 2019 г.

нощен трафик

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 01 ноември 2019 г

Заради дъжда в София: Коли се удариха в "Люлин", "Надежда" и на "Г.М. Димитров" (СНИМКИ)

Падналият тази сутрин в столицата дъжд стана причина за един куп катастрофи. ПТП- имаше на бул. "Г.М. Димитров" преди бензиностанция "Лукойл" и Зоопарка, видя Столица.bg.

Йорданка Фандъкова: Софиянци да гласуват "за" града си

Софиянци не се купуват или продават. Трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че в София може да се спечелят избори с купуване на гласове, категорично заяви кандидатът за кмет Йорданка Фандъкова в интервю пред Нова телевизия. "София е свободен град на свободни хора", заяви настоящият кмет на столицата.

Мъж и жена са пострадали при тежката катастрофа след тунела за "Люлин"

Мъж на 42 години и жена на 27 години са пострадали при снощната тежка катастрофа след тунела за "Люлин", съобщи Bulgaria ON AIR. Двамата са с гръдни травми и са приети за лечение в "Пирогов".

Оперираха от жлъчка Стоянка Мутафова

Легендарната българска актриса Стоянка Мутафова е била подложена на тежка, но животоспасяваща операция в Правителствена болница.

Задържаха над 2 хил. кутии цигари в София - нелегална пратка за Великобритания

За сериозен удар срещу контрабандата съобщават от Агенция "Митници". 2325 кутии (46 500 къса) цигари при четири проверки задържаха митнически служители в района на София. Цигарите пътували с пратки за Обединеното Кралство в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Заради строеж в близост: Пропадна улица в "Кръстова вада"

Строеж на жилищна кооперация в столичния квартал "Кръстова вада" стана причина за пропадане на улица. Инцидентът е станал тази нощ. Един от живеещите на въпросната улица- Паско Пасков, разказа за проблемите пред камерите на Bulgaria ON AIR. 

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 4-8 ноември

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

22 сензорни станции следят въздуха в София по 9 показателя `(СНИМКИ)

От началото на 2020 г. качеството ще се следи онлайн в реално време и в мобилно приложение Монтирани са вече 22 сензорни станции, които ще следят качеството на въздуха по 9 показателя в различни райони на Столична община. Новата технология е разработена от "Телелинк", в момента се провеждат тестовете и се трупат данни.

Зоната за престрояване по Цариградско шосе е удължена с 240 метра

Бус лентата не е премахната, а е удължена с 240 метра зоната за престрояване на автомобилите, които идват от Телевизионната кула и се качват на бул. "Цариградско шосе" в посока х. "Плиска". Това заявиха от Столична община по повод разпространен тази сутрин видеоклип. В него се твърди, че бус лентата на бул. "Цариградско шосе" е премахната, защото е боядисана в бяло, което е абсолютно невярно.

Проектът е одобрен, чака се финансирането от МОН за първия модерен кампус в Студентски град (СНИМКИ)

Първият кампус, по западен модел, в Студентски град ще бъде реализиран през 2020 г., научи Столица.bg. Идейният проект вече е одобрен. Очаква се до средата на следващата година да бъде осигурено финансирането на строителството от Министерство на образованието и науката.

Йорданка Фандъкова: В неделя гласуваме как ще продължи да се развива София

В следващите няколко месеца трябва да защитим 1,3 млрд. лв. безвъзмездни европейски средства, напомня кандидатът за кмет Аз съм последователен и сериозен човек. Не си меня мнението и политическата окраска според това колко хора биха гласували за мен, а се опитвам да привлека гражданите да гласуват за проектите, които искам да направя за града. Това написа кандидатът за кмет на София и настоящ кмет Йорданка Фандъкова на профила си в социалната мрежа.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right