Новините в София: Най-важното за деня 02 декември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 02 декември 2019 г.

"Находка": Момиче намери игла в пържолата си (СНИМКИ)

 Момиче от София откри опасна "находка" в пържолата си- игла. Сигналът бе пуснат в социалната мрежа от фотографа Васил Къркеланов- баща на детето. "Този път не ми е никак забавно. Пържолата беше в чинията на дъщеря ми... Детето е добре. Откри иглата в парчето, преди да го яде, защото ѝ направи впечатление странният цвят на месото в тази част", написа Къркеланов във Фейсбук.

Глобиха строители за замърсяване на въздуха при бутане на сграда

Строителна фирма отнесе глоба за замърсяване на въздуха при бутане на сграда. Екипи на Столичен инспекторат от район "Красно село" при извършване на текущ контрол установили силно запрашаване и замърсяване на околното пространство при разрушаване на сграда на ул. "Люлин планина" 30-32.

Виртуозната цигуларка Виктория Муллова свири Шостакович в зала "България"

Софийската филхармония представя концерт с виртуозната цигуларка Виктория Муллова днес в зала "България". Тя ще изпълни Концерт за цигулка от Шостакович под диригентската палка на маестро Найден Тодоров. Събитието включва още две произведения, които ще изпълни националният ни филхармоничен оркестър с диригент Найден Тодоров – рапсодия „Вардар“ на Владигеров и „Жар птица“, редакция 1919 година, на Стравински. Билетите за проявата са налични на касата на зала „България“ и в мрежата на Ивентим, а цените са от 25 до 50 лв.

ЦГМ се поема временно от Румяна Милова

ЦГМ в София се поема временно от Румяна Милова, съобщава БНТ. Смяната се налага заради това, че Християн Петров, досегашен директор, е вече общински съветник. Румяна Милова до момента изпълняваше длъжността директор на Дирекция "Паркиране и гаражи" в ЦГМ. На нейно място идва Александър Георгиев.

Задържаха двама полицаи, участвали в група за наркоразпространение

Задържани са двама полицаи, членове на престъпна група за наркоразпространение, съобщава БТВ. Акцията се провежда от ГДБОП и Специализираната прокуратура. В ареста са 10 човека до момента. Не е известно кой е лидера на групата. Полицаите съдействали да не пречи никой на пласирането на наркотиците.

Проверка на системите на ВМА след инцидента в „Пирогов“

Директорът на ВМА ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски е разпоредил да бъдат проверени системите за кислород в лечебното заведение, съобщава БНТ. Причината да се инициира това е наскоро възникналия пожар в „Пирогов“. Все още се работи по разкриване причината за избухването му.

Ламбо събра любовта на българите за последно представление в Народния театър (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ден за смирение и любов е днес не само  в София, но и в цяла България. Стотици дойдоха пред Народния театър "Иван Вазов", за да се простят с човека- име в родния театър и кино Стефан Данаилов. Той почина на 76 години в края на ноември. В памет на Ламбо в Градската градина бе подредена и изложба със снимки от негови роли.

Катастрофа на "Тракия" в посока София, пожарникари вадят пострадалата жена
Катастрофа затруднява движението по АМ „Тракия” в посока София. Сигналът е получен към 13 ч. на телефон 112.   В участъка между 108 и 109 км е самокатастрофирал автомобил, управляван от  жена. Натам веднага са насочени екипи на полицията,

Повече от 10 500 стари гуми са събрани в София за тази година

Над 10 500 излезли от употреба гуми са събрани до сега тази година, а за 2018 г. – над 12 700 бр. На територията на София има 34 места, на които  хората могат да оставят безплатно старите си гуми. И те ще бъдат извозени за преработка. Това каза пред журналисти Татяна Асенова, началник-сектор контрол на компонентите и факторите на околната среда в Столичен инспекторат.

Спират водата в Люлин 5 и Лагера

Планови ремонти ще наложат спирането на водоподаването на 3 декември, вторник, в някои столични райони.

Намериха 60 000 къса контрабандни цигари, приготвени за Великобритания

Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ са иззели 3000 кутии цигари, приготвени за изпращане към Великобритания при направени две проверки в София.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right