Новините в София: Най-важното за деня 03 декември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 03 декември 2019 г.

Строеж на балкон притеснява живеещи в центъра на София

Строеж на балкон на стара кооперация сериозно е притеснил живеещи в центъра на София. Пред камерите на bTV те изложиха своите опасения защо балконът е опасен.    Според тях под незаконната тераса са масите на хотел. Когато терасата падне и убие някого, общината ще се сети, че е била незаконна. Гражданите питат дали непременно трябва да се влиза в новините как незаконна тераса е убила турист в центъра на София.

С коледен базар събират пари за физкултурен салон в "Едуард Сеген"

Благотворителен коледен базар ще има на 5 декември в Бизнес парк – София. събитието е в помощ и подкрепа на деца със специални потребности. Средствата са за физкултурния салон на Център за специална образователна подкрепа (ЦСОП) "Едуард Сеген" в София. Базарът е от 8 до 18 часа в две от сградите на Бизнес парка, съобщава БНР.

Допълнителен срок за Демократична България за промени в Правилника на СОС

Освен Йорданка Фандъкова, общинските съветници ще могат да питат и районните кметове Общинските съветници от Демократична България в София са получили допълнителен срок от работната група за новия Правилник на СОС за предложения.  Вчера се проведе второто заседание на работната група за изготвяне на промени в Правилника за работа на Столичен общински съвет, съобщи в социалната мрежа председателят на групата Силвия Христова.

Ансамбъл "Чинари" разказва приказка за Доброто и Злото в НДК

 Модерно претворена танцова приказка за Доброто и Злото, Любовта и Омразата, Мрака и Светлината ще разкаже на 12 декември в зала 1 на НДК ансамбъл "Чинари". Спектакълът се нарича "Магията на танца". Започва в 19.30 ч. Неразделна част от събитието ще бъдат: Ансамбъл "Чинари", трио "Булгарина", Чинари Дръмс, група "Етнотикс" и гост музикантите – Петър Миланов, Стойо Стоев и музикалният ментор, композиторът Костадин Генчев.

Сменят с LED осветлението в Орландовци, Бенковски и Биримирци

Правят коледна украса по улиците в кварталите на район Сердика Изцяло ще бъде подменено осветлението на площад Биримирци и ще поставят енергоспестяващо LED осветление. От части такова ще има и в кварталите Орландовци и Бенковци. Това съобщи пред Столица.bg кметът на район Сердика инж. Тодор Кръстев.

Обработват против заледяване стръмните и високи места в София

Екипите, ангажирани със снегопочистването в София започнаха обработка със смеси против заледяване на високи и стръмни места в града. В момента се работи на моста на ул. „Марко Семов“ в район „Студентски“, разпръскват се соли против заледяване на пътни участъци в районите „Витоша“ и „Овча Купел“.

Общински съветник иска булевард или площад в София да е на името на Стефан Данаилов

Калоян Паргов предложи и Столична община да организира конкурс на името на легендарния актьор Булевард или площад в София да бъде именуван на иконата на българските театър и кино Стефан Данаилов. Това предложи лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов вчера на сесията на СОС. Събирането на местния парламент в столицата започна с минута мълчание в памет на легендарния артист, който напусна този свят на 27 ноември.

Две от трите дестинации за здравен и балнеотуризъм са в Софийска област

Пет са новите български EDEN дестинации в конкурса на Министерство на туризма Община Костенец е на първо място в конкурса на Министерство на туризма за българските за EDEN - Най-добри европейски дестинации, тази година. След нея са общините Самоков, Баните (Смолян), Сапарева баня (Кюстендил) и Ардино (Кърджали).

Безплатни читателски карти за 141 години Национална библиотека

Националната библиотека "Св.св. Кирил и Методий" отбелязва 141 години от основаването си с подарък за читателите си. Институцията подарява безплатни годишни библиотечни карти. Те могат да бъдат направени от 11 до 13 декември от 8.30 до 19.00 ч. А в събота от 9.00 до 15.00 ч.

Паркоместа като за ТИР маркираха на "Патриарх Евтимий"

Парко места като за ТИР се появиха на столичния булевард "Патриарх Евтимий" в центъра. Новата маркировка стана повод за подигравки, ирония и десетки коментари в социалната мрежа. Маркираните паркоместа са двойно по-големи от другите в платената зона. На тях може да се спрат поне два автомобила.

Западен парк временно остава без вода

Планирани тестове на „Софийска вода“ в сряда, 4 декември, ще наложат спирането на водата в столичния жк. Западен парк.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right