Новините в София: Най-важното за деня 1 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 април 2020 г.

Депутатът Хасан Адемов е с COVID-19, ще се лекува в болница в София

Отлага се планираното за днес заседание за актуализация на бюджета Депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов е с COVID-19, стана ясно късно снощи, след като председателят на Народно събрание Цвета Караянчева съобщи. Планираното за днес заседание за актуализацията на бюджета се отлага. Адемов ще се лекува в болница в София, лаконичен бе ген. Мутафчийски.

Вече са 20 излекуваните от COVID-19, 21 са заразените в столицата за денонощието

146 са на лечение в болница, 14 са в интензивно отделение Вече са 20 излекуваните от коронавирус в България. Всички те са дали по две отрицателни проби за 24 часа. Заразените за последното денонощие са 33 положителни, а от тях в болница са постъпили 23. Общо в България заразените с COVID-19 вече са 412, съобщи председателят на оперативния щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в 8 ч.

В София: Проверки за маски и ръкавици по магазините от Защита на потребителите

Инспектори от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и Комисия за защита на потребителите (КЗП) започнаха съвместни проверки в търговската мрежа в столицата. Акцията идва след постановление на Софийска градска прокуратура от вчера.

Адриан Николов пред Столица.bg: Икономиката на София е сред по-подготвените за оцеляване

Голяма част от мерките вече са факт и Столична община ще обяви своя пакет в подкрепа на бизнеса Епидемията от COVID-19 още не е достигнала своя пик в България, а вече се усещат сериозни затруднения в бизнеса. Извънредното положение, обявено на 13 март т. г., и наложените противоепидимични мерки, ще окажат сериозен удар върху малкия  и средния бизнес.  Още с първата заповед на здравния министър се затвориха заведения, ресторанти, хотели и туристически обекти.

Отриха мъртъв мъж на "Проф. Цветан Лазаров" в Дружба

Тялото на мъртъв мъж е открито тази сутрин в София. Трупът е намерен в гора, в близост до бул. "Проф. Цветан Лазаров". Мястото е край борсата в Дружба 1. Сигналът е подаден около 7.40 часа в полицията. До момента самоличността на мъжа не е установена.

Изчисляват сметките за парно за март по цената, действаща до 1 април

Отоплителният сезон ще приключи на 30 април, съгласно нормативната уредба, според която „Топлофикация София“ има задължението да предоставя топлинна енергия за отопление. Това каза Елизабет Павлова, говорител на „Топлофикация София“ ЕАД, цитирана от Радио "Фокус". Парното може да бъде спряно предсрочно при настъпването на няколко изисквания. Това са три последователни дни със средноденонощна температура над +12 градуса и прогноза за трайно затопляне през следващите 7-10 дни. Към момента тези условия не са изпълнени, посочи Павлова.

Депутатите от БСП на изследавне за COVID-19 в Софиямед (СНИМКИ)

Депутатите от парламентарната група на БСП групово днес си направиха изследване за коронавирус в столичната болница Софиямед. Късно снощи стана ясно, че депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов е заразен.

"Икономическа" на СДВР откриха менте дезинфектант в "Магазин за един лев"

СГП препоръча на Столична община добри практики за дезинфекция на публични пространства и етажната собственост "Икономическа полиция" на СДВР направи проверка и откри менте дезинфектант в "Магазин за един лев".

8 задържани за заплахи и търговия с кръв в София (СНИМКИ)

Служители от СДВР започнаха разследване по досъдебно производство, образувано от Софийска районна прокуратура, за  заплахи срещу гражданин, нуждаещ се от кръводаряване за свой близък. Това съобщиха от МВР.   На 30 март служители на СДВР, под наблюдението на СРП, предприели действия за установяване на лицата, като в  хода на разследването е изяснена самоличността на двама от тях, отправили заплахи срещу жената.

Девета жертва на COVID-19, мъж на 57 години от Кюстендил

Жертвите на COVID-19 в България станаха 9. Днес е починал 57-годишен мъж от Кюстендил. Той е бил с двустранна бронхопневмония и е бил интубиран. Той и съпругата му се върнали на 16 март т. г. от Германия.

Трамвай и рейс се удариха на бул. "Никола Мушанов" (СНИМКИ)

Трамвай 11 и автобус 73 се удариха на кръстовището на бул. "Никола Мушанов" и улица "Житница" в столицата. За това сигнализираха в социалната мрежа свидетели на инцидента.

Удължаване на извънредното положение до 13 май предлагат от Министерски съвет

Министерският съвет предлага на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение до 13 май, съобщават от bTV.   България се бори с всички възможни усилия за ограничаване на разпространението на заразата с COVID-19, като измеренията на кризата все още не могат да бъдат оценени и прогнозирани, отбелязват от МС.

Медиците на ВМА срещу COVID-19: Всичко ще е наред!

Над 15 медици от катедра "Инфекциозни болести" на Военно медицинска академия излязоха в снега, за да успокоят хората. Те бяха облечени в специалното защитно облекло, с предпазни маски и очила, и се снимаха, изписвайки "Всичко ще бъде наред!

Тестваните 1000 полицаи за COVID-19 са от СДВР

Всички 1000 полицаи, които ще бъдат тествани за CОVID-19 с бързи тестове са от Столичната дирекция на вътрешните работи, научи Столица.bg. Те са служители от СДВР и деветте районни управления на МВР.

Мъж на 40 години с COVID-19 е починал в "Пирогов"

Пациентът е бил приет преди 2 дни, издъхнал е след внезапно спиране на сърцето 40-годишен мъж с положителна проба за COVID-19 е починал днес в "Пирогов", съобщиха от Министерство на здравеопазването. Той е десетата жертва на коварната зараза.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right