Новините в София: Най-важното за деня 1 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 1 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 април 2021 г.

Модерни и функционални щендери скоро ще върнат блясъка на Книжния пазар на "Славейков" (ВИДЕО)

Модерни, функционални и естетически щендери скоро ще бъдат монтирани на столичния площад "Славейков". Технологичните съоръжения ще върнат блясъка на Книжния пазар в София, който вече 3 години столичани очакват да се върне на емблематичното място в центъра на града.

Предложение: В София и страната матурите по желание да се проведат през май

Проект на заповед на образователния министър Красимир Вълчев предвижда матурите по желание да се проведат между 26 и 31 май. Проектът е публикуван в сайта на МОН. В него е заложено на 26 май от 08.00 часа да се състои държавният зрелостен изпит по желание - по английски и по руски език. От 14.00 часа същия ден ще е матурата по желание - по физика и астрономия. На 27 май от 8.00 часа са предвидени държавните зрелостни изпити по желание - по география и икономика и по  философия.

На АМ Хемус парче от ауспух се заби в рамото на шофьорка

Водачка съобщила около 16.40 часа вчера на тел. 112, че докато управлявала автомобила си по автомагистрала „Хемус“, в района на с. Чурек е претърпяла инцидент. Движещ се пред нея товарен автомобил с неустановена марка и модел е повдигнал метално парче от пътното платно.

12-годишно от Благоевград докарано в "Пирогов" след удар в информационна табела

Дете на 12 години от Благоевград е откарано в "Пирогов" след удар в стара информационна табела в кв. „Струмско” в града. Инцидентът е станал вчера около 19.20 часа в квартала, докато детето кара скейтборд. По заповед на кмета на Община Благоевград инж. Румен Томов е направена проверка.

Премиерът: Скоро започва строителството от АМ „Струма“ до столичния бул. „Цар Борис III (СНИМКИ)

Скоро започва и строиителството на пътя от магистрала „Струма“ до столичния бул. „Цар Борис III. С този участък ще се завърши целият ринг около София. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа. Днес той инспекитра разширението на Околовръстното в отсечката от "Младост" до магистрала "Тракия" и пасарелките над Околовръстното, които осигуряват безопасно преминаване на хората квартала. А след това маршрутът му на проверката продължи и към Калотина.

Към 16 април чакаме първа доставка от ваксината на "Джонсън и Джонсън"

Около 16 април  у нас се очаква и първата доставка на ваксината на „Джонсън и Джонсън“, каза по-рано днес на брифинг изпълнителният директор на Агенцията по лекарства Богдан Кирилов. Той отново повтори, че през април е планирано да пристигнат в страната  около 700 000 ваксини. От тях 350 000 ще бъдат РНК препарати.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right