Новините в София: Най-важното за деня 1 август, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 1 август, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 август 2020 г.

29 новозаразени с COVID-19 в София за денонощие, още 146 излекувани за страната

За изминалите 24 часа са направени 5582 PCR теста. От тях положителни за новия вирус се оказаха 270 проби. Това сочат данните от Националната информационна система.
Ето и разпределението на новозаразените по области: Благоевград - 55; Бургас - 9;Варна - 27; Велико Търново - 1; Враца - 7; Габрово - 10; Добрич - 11; Кърджали - 6; Кюстендил - 8; Ловеч -2; Пазарджик - 5; Перник - 5; Плевен - 2; Пловдив - 24; Русе - 34; Силистра - 5; Сливен - 3; Смолян - 8;София област - 8; София (град) - 29; Стара Загора - 4; Търговище - 1; Хасково - 2; Шумен - 1; Ямбол - 3.

Рязък скок на COVID-19 сред столичните полицаи, съвещание в СДВР търси решение

Рязко увеличение има на случаите на COVID-19 сред столичните полицаи. За да се намери някакво решение на ситуацията тази сутрин в СДВР е било свикано спешно съвещание. Това съобщават от БНР.
През последната седмица всеки ден има по 5 новорегистрирани, основно в охранителна полиция.
Дискутирана е идеята за охрана на протестите в столицата да бъдат командировани служители от страната.

Заради случаи на COVID-19: С близо 1/3 намаляват полицаите на протестите в София

С около 1/3 ще намалеят полицаите, които охраняват протестите в София. Това се прави след зачестилите случаи на коронавирус сред униформените в последните седмици, съобщава БНР, позовавайки се на източници от СДВР. Тази сутрин в Столичната дирекция дори е имало свикано спешно съвещание, за да се търси решение на ситуацията. В последната седмица е имало по 5-6 заразени полицаи на ден. Не се отхвърля напълно и възможността полицаи от провинцията да се командироват в столицата.

В София продължават блокадите на "Цар Освободител" и на "Орлов мост"

И в съботния ден София осъмна с блокирани от палатки на демонстранти две ключови места- кръстовището на "Орлов мост" и бул. "Цар Освободител". На "Орлов мост" на този етап нещата са спокойни, но през нощта е имало нови инциденти между протестиращи от палатковия лагер и граждани, разказват от БНР.
По думите на демонстрантите след два часа през нощта двама мъже дошли и опитали да запалят една от шатрите на протестиращите. Не се е стигнало до инциденти заради бързата намеса на полицията.

Надраскаха трафопоста с великите българи в "Овча купел", авторът го възстанови

Неизвестни бандити надраскаха преди дни трафопоста с ликовете на великите българи в "Овча купел". Това породи вълна от недоволство в целия квартал. Хората бяха приели красивата творба на Иван Величков - Сайбър като символ на района.
От администрацията на района веднага се свързали с графити артиста, щом разбрали за вандалския акт, разказа в социалната мрежа кметът на "Овча купел" Ангел Стефанов.

2 години условно за бившия енергиен министър Румен Овчаров

2 години "лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок наложи Специализираният наказателен съд на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.
Обвиненията са за умишлена безстопанственост. Причината- като висш държавен служител и принципал на "Мини Бобов дол" Овчаров е нарушил задълженията си и умишлено не е контролирал дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов. С договор за наем са прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ ЕООД. Всичко това е донесло изключителни вреди на държавата. Финансовите измерения на вредите са 16 556 344,68 лева.
Овчаров няма да може да заема държавна и обществена длъжност за 3 години.

Лятното кино в Банкя се открива с "Писма от Антарктида"
Лятното кино в Банкя се открива тази вечер от 21 часа с филма "Писма от Антарктида". Прожекцията ще бъде в Парк "Ротонда". Проявата е част от Календара с културни събития на Столична община.

Правят 2 малки, но ключови улици в "Овча купел" 6

В момента върви работата по 2 малки, но ключови отсечки в "Овча купел" 6. Едната е между блокове 603, 604 и 607, а другата между 611, 612 до ул. 675. След завършване на работата се очаква свързаността на шестата част от "Овча купел" да се подобри, съобщи в социалната мрежа кметът на "Овча купел" Ангел Стефанов.
Преди улиците в шестата част бе завършено изграждането на улицата между "Промишлена" и "Президент Линкълн" и паркинга при блокове 426, 427 и 430.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right