Новините в София: Най-важното за деня 1 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня  1 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 август 2021 г.

Бой и счупен нос на футболен турнир в софийското село Железница

Със счупен нос, бой и дисквалификация завърши приятелският футболен мач между "Витоша" Бистрица и "Звезда" Семчиново на турнира "Витоша Къп 2021" в село Железница, район Панчарево-Столична община. Екшънът се развихрил в края на второто полувреме на мача вчера. От скамейката на "Витоша" скочил човек, който с директен удар свалил на земята един от футболистите на "Звезда".

Топлофикация спира топлата вода в над 20 софийски квартала за 7 дни

Над 20 софийски квартала остават без топла вода за 7 дни. За това предупредиха още преди месец от общинското дружество Топлофикация София. От утре се спира топлата вода в центъра на столицата и източните квартали. Причината е профилактика и ремонтни дейности. Всяка година поне един столичен район е остава без топла вода заради годишна профилактика.

24 000 ваксини са поставени в „зелените коридори“ на Столична общината и ДКЦ-ата

Близо 24 000 ваксини са поставени в „зелените коридори“ на Столична общината и в Диагностично консултативните центрове в София, съобщиха от Московска 33. Благодарение кампанията на Столична община за разкриване на изнесени пунктове за ваксинация срещу COVID-19, която започна по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова, в София са ваксинирани десетки хиляди хора. Инициативата за поставяне на имунизация срещу коварния вирус в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на броя ваксинирани на територията на Столична община и е много успешен модел. Това каза зам.-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов при проверка в един от мобилните кабинети днес.

Стойка Кръстева печели втория медал за България в Токио

България има и втори медал от олимпийските игри в Токио. Спечели го добричлийката и възпитаничка на софийския Локомотив Стойка Кръстева. Засега отличието е бронз. Кръстева си осигури бронза след категорична победа с 4:1 над китайката Юан Чан на четвъртфинала в категория до 51 кг. Шампионката от Европейското първенство през 2018 г. се класира за полуфинала на олимпийския турнир по бокс и вече протяга ръка към златото.

Сребърната Антоанета Костадинова кацна в София (СНИМКИ)

Единственият олимпийски медал от Токио, до момента, спечелен от Анатоането Костадинова вече е в България. Сребърната медалистка в стрелбата кацна на летище София. На родна земя първи прегърнаха майка си двете й дечица. В групата бяха нейният съпруг, родителите й и приятели. Цветя, снимки, поздравления за успеха  завладяха летище София.

Вандализъм и дефекти в ремонтирания Западен парк в София

Три години ремонт и само 3 месеца от завършването, и дефектите лъснаха в софийския Западен парк. Освен тях вече има случаи на вандализъм въпреки поставените 120 камери от системата за видеонаблюдение. Масово са изпочупени чешмичките. Това установява и директорът на общинсокто Зелени системи Димитър Данчев при проверка, съобщи Нова телевизия. "Прати ми човек на първата чешма, на първото кръгово, тази чешма не спира да тече", вика хора да ремонтират вече счупена чешмичка.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right