Новините в София:Най-важното за деня 1 май , 2019 г.

Александър Невски

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 май 2019 г.

Паякът не прости на паркирани коли върху ремонтирания тротоар на "Шишман"

Десетки собственици на автомобили платиха най-малко по 62 лв. за нахалството си да паркират върху тротоара на ремонтираната изцяло ул. "Шишман" в София. Паякът вдигна всички коли, които бяха спряли върху новата настилка, видя Столица.bg. Обновяването на улицата е част от проекта за реконструкция на Зона 2, включващата ул. Граф Игнатиев, съседни улици и градинки. Паркираните автомобили пречеха за свободното преминаване на пешеходци и майки с колички.

Счупиха паметника на убития в Борисовата градина ученик Георги Игнатов

Неизвестни извършители да счупили паметника на убития в Борисовата градина, ученик Георги Игнатов. Младежа бе прободен с нож на 2 юни 2015 година. Монументът бе сложен там на 31 октомври същата година, когато момчето е щяло да навърши 16 години. Паметникът се посещава редовно от близки и роднини на ученика.

Вандали вилняха в Мол Парадайс (СНИМКИ)

Вандали вилняха днес в Мол Парадайс в столицата. Те са потрошили няколко окачени тавана и множество плочки, съобщават очевидци в социалната мрежа. Щетите са нанесени на коридор в търговския център с няколко пластмасови кофи за боклук. Не е ясно какво е отключило подобна агресия. Към момента няма информация от магазина дали охранителните камери са заснели погрома и дали е подаден сигнал до полицията. Веднага след като се появиха снимките в социалната мрежа буквално завря от коментари.

Линейка пострада от ограничителите по "Графа"

След хората,които пострадаха от новите ограничители на "Граф Игнатиев", и линейка имаше неприятна среща с "перките" на улицата. В социалната мрежа се появи снимка на ограничителите, показваща солидна следа от моторно масло между тях и коментари, че този път не е пешеходец, а линейка. И какво още трябва да се случи, за да бъдат махнати. Според свидетели кола на Спешна помощ е направила по-рязка маневра по "Граф Игнатиев", отивайки към пациент в района. А разлятото масло най-вероятно е от разбит картер.

Ретро трамвай с празнични обиколки на 1 май

И днес, първи май, продължават празничните обиколки с ретро трамвая по улиците на София. Той тръгва от площад "Възраждане" в 16, 16.40 и 17.20 часа, съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община. Туровете на ретро возилото са посветени на София - 140 години столица на България и на 20-годишнината от реставрирането и пускането в движение на мотрисата.

Общинският съветник Йоанна Драгнева очаква първата си рожба през есента

Общинският съветник на София Йоанна Драгнева е бременна и очаква първата си рожба. За радостното събитие тя съобщи на профила си в социалната мрежа. Русокосата дама пусна снимка бебе и написа "Очаквайте скоро". Певицата се е снимала на покрива на СУ "Св. Климент Охридски" и ясно ѝ личи наедрялото коремче, което я издава, че вече е около петия месец. На сесията на СОС на 18 април тя беше с по-свободни дрехи, така че да ѝ личи много.

Швейцарската гвардия на папата пристигна в София

Преди минути на летище София пристигна швейцарската гвардия, която повече от пет века охранява всеки водач на Римокатолическата църква. Тя идва унас във връзка с започващата на 5 май официална визита на папа Франциск. За сигурноста на светия отец ще се грижат МВР и НСО, а над 100 са изискванията, които шефовете на швейцарската гвардия са предявили към българските служби за сигурност. Те се грижат за сигурността на светия отец, още ог времето на Юлий ІІ, а униформите им сякаш носят духа на папския Рим през вековете. Гвардията е създадена през 1506 г., за да пази папата и папският двор. Папа Юлий II е този, който първи решава да се обгради с елитна охрана, която да го пази както от противниците му, така и в случай на политически убийства, които са били често явление в Рим тогава.

Смок стресна столичани в Южният парк

Голям смок изненада жителите на София отишли на разходка в Южният парк. Влечугото вероятно живее там и е излязло на припек. Разходката на животинката веднага стана хит социалната мрежа. Тя умело успява да се измъкне от хората и да се скрие в близките храсти. В социалната мрежа се развихриха забавни дискусии по темата. Повечето тях са на мнение, че някой съпруг и извел на разходка „милото“. Други се шегуват, че това е бившата.

Младо момиче обра магазин в ''Павлово'' (СНИМКИ)

Младо момиче обра магазин в квартал ''Павлово'' на връх Великден. Случката се е разиграла тъмните часове на празника. Добре облечена около 20 годишна девойка влиза в магазинчето на ул. "Вихрен" 2, докато продавача подрежда хладилници в друго помещение, тя открадва 300 лв от касата на обекта.

Поканиха Стилиян Петров за спортен директор на Левски

Легендарният български футболист Стилиян Петров получи предложение за работа в Левски. Той е поканен да бъде спортен директор на ''сините'', съобщава Труд. Лично изпълнителният директор Павел Колев е провел преговорите с Петров.  Левски има желанието той да заеме поста, какъвто липсва одавна в клуба още това лято. Плановете на двете страни обаче не съвпаднали, като разминаванията не били от паричен характер.

Вижте най-атрактивните събития за утрешния ден - 2 май- ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right