Новините в София: Най-важното за деня, 1 март 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 март 2019 г.

Първа жертва на „перките от акули” на „Графа”

Жена е пострадала сериозно на столичната улица "Граф Игнатиев", след като се спънала в един от станалите популярни гранитните ограничители („перки от акули”). На мястото на инцидета веднага е извикан екип на „Спешна помощ”, които е установил, че тя има травма сериозна трамва на главата и разбит нос.

Безплатен вход за общинските музеи на 3 март

За всички общински музеи входът ще е безплатен по случай 3 март - Национален празник, съобщиха от Столична община. Без билет ще се влиза и в зоологическата градина. На националния празник ше работят безплатно Регионалният исторически музей – София, Софийската градска художествена галерия и парк-музей „Врана".

Паяк вдига автомобили по ул. "Костенски водопад"

Паяк на ЦГМ е безкомпромисен в Красно село. Тази сутрин, предпразнично  бяха вдигнати автомобили по ул. Костенски водопад, видя Столица.bg. Гражданите бързат да пътуват и спират където им падне, коментира гражданин. Неправилното паркиране не оправдава никого, а цената е около 60 лв. С по-малко могат да се разминат собственици на автомобили, ако в момента на вдигането се появят. Така няма да плащат за транспортиране и наказателен паркинг.

Жена раздаде мартенички в метрото

Мил жест, за който бе споделено в социалната мрежа, трогна мнозина тази сутрин в метрото. Жена с огромна усмивка раздаваше мартенички в метрото само срещу искрена усмивка от страна на получателя. Няма да сбъркаме, ако кажем, че никой от нас не се е сетил, че усмивката, добрата дума и милия жест към съвсем непознат, ще направят щастлив не само непознатия, но и нас самите. Цената на мартеничките е символична, важно е вниманието и енергията, която тази мила дама е отделила. 

Разпознаха крадец в социалната мрежа, откраднал лаптоп и колело

Крадец е разпознат в социалната мрежа, но все още не е заловен. Сигналът е подаден от журналиста Ивайло Стоименов преди дни. Той е жертвата на обира в четвъртък в София. Крадецът е влязъл през балконската врата на първия етаж на къщата, в която живее Стоименов. От дома му са взети личния лаптоп, колекция от вина, колелото и касичка с монети от по лев, разказа той пред Нова телевизия.

Честването на 3 март в София ще е пред Паметника на българския опълченец

Столична община организира тържествено честване на 141 години от Освобождението на България на 3 март. Отбелязването на Националния празник на Република България е в неделя от 11.45 часа пред Паметника на българския опълченец.  Организатори на събитието са и фондация „Героите на България" и Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски". В програмата ще участват мъжки хор „Гусла" с художествен ръководител акад. Валентин Бобевски, квартет „Славей", певицата Нели Рангелова и актьорът Мариус Донкин.

Столичният кмет проведе разговори с КНСБ и КТ „Подкрепа“

Йорданка Фандъкова проведе разговор с президента на КНСБ Пламен Димитров, както и с представители на синдикалните организации в столичния авто и електротранспорт. Проведен бе и разговор и с Димитър Манолов президент на КТ „Подкрепа“. Обсъден бе проблемът с недостига на водачи в столичния градски транспорт и полагане на извънреден труд. По искане на синдикати кметът Йорданка Фандъкова пое ангажимент за стартирането на нова 3-годишна програма за увеличаване на основната заплата на всички работещи в градския транспорт с 10% всяка година.

Пускат допълнителни автобусни линии за Задушница

Тази събота, 2 март, в София ще бъдат пуснати допълнителни автобусни и трамвайни линии във връзка с възпоменанието Задушница. Разкрива се нова временна трамвайна линия с маршрут от ж.к. Борово до кв.Орландовци. Разкрива се и временна автобусна линия с номер 18А с маршрут от автостанция Орландовци - гробищен парк "Малашевски гробища" по маршрута на автобусна линия № 18.

Столична община информира бизнеса и живеещи на "6-ти септември" за ремонта

Живеещите на ул. 6-ти септември получиха цялостна и подробна инфомация за започналия ремонт на централната софийска улица. Целта бе хората да знаят за причинените им неудобства, да се запознаят как ще изглежда улицата и какви са сроковете за приключване на обновяването. В четвъртък вечерта беше втората информационна среща, организирана от Столична община и общински съветници. Първата бе преди дни с представители на бизнеса и търговци по ул. 6-ти септември. Още преди започването на ремонта от общината са разлепили информация за започването му по всички входове на сградите.

"Наемателят" гостува в София в театър "Азарян" (СНИМКИ и ВИДЕО)

Единствено на 16-ти март от 20:00 ч. в театър „Азарян“ софиянци и гости на столицата ще могат да гледат най-новото представление „Наемателят“ (М. Зупанчич) на режисьора Александра Петрова, позната ни от спектаклите „Хамелин“ (Награда за режисьорски дебют Икар 2017), „Вихрушка“ (Сатиричен театър „Алеко Константинов“) и „Хензел и Гретел“ (Младежки театър „Николай Бинев“). „Наемателят“ е номиниран за годишните награди на Българския съюз на артистите ИКАР в категория "Авторска музика". Композитор е младият и небезизвестен Милен Апостолов, диригент, автор на десетки произведения за съвременна и класическа музика за кино, телевизия, театър, танци и др.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right