Новините в София: Най-важното за деня 1 март, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 март 2020 г.

Завърнали се от рискови държави и със симптоми на грип да не ходят в поликлиниката

Хора със симптоми на грип, кашлица, болки в гърлото и висока температура да не ходят в поликлиниката или болнично заведение, където е личния им лекар в столицата. Първоначално те трябва да се свържат по телефона с лекаря и да го уведомят за заболяването си и от къде са се върнали в София. За това предупредиха от Столична община, след като още в четвъртък на Московска 33 бяха предприети всички мерки и действия за срещу коронаируса.

Мартин Мартинов търси ново място за ресторант, за да храни бедни в София

Топлата храна, която осигурява три години Мартин Мартинов за бедни хора в столицата може да изчезне. Още от есента всяка година ресторант "Гамбринус" осигуряватопла храна за бедни и бездомни. За Коледа и Великден те имаха празнично меню. Благодарение на Мартин Мартинов, доброволци и дарители трета година се осигурява храна за бездомниците и бедните в ссудените месеци. Сега обаче има реална опасност хората да останат гладни. Договорът на Мартинов със собствениците на помещението, където е заведението изтича и те не искат да го подновят, съобщи БГНЕС. Причината не е известна или по-точно собствениците не я казват директно и на глас.

Обновени и модерни метровлакове тръгват през март по линии 1 и 2

Изцяло ремонтирани, обновени и модерни от март тръгват метровлакове по линии 1 и 2 в София. Първите 12 от всички, които бяха купени през 1990 г. и се движеха до 1998 г. вече са комфортни и модернизирани. Те са изцяло ремонтирани като се започне от външния вид и вътре със седалки и осветление. Ремонтът им е на половин цена от тази на чисто нови.

Започнаха задължителните проби на басейна в 30 СУ "Братя Миладинови"

Строително - монтажните работи, свързани с басейна в 30 СУ "Братя Миладинови" във "Възраждане", са пред приключване. Във връзка с предстоящото въвеждане в експлоатация на плувното съоръжение в училището, започнаха задължителните проби на съоръженията и инсталациите. Това съобщават от администрацията на района. След повече от 30 години, басейнът ще заработи скоро.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right