Новините в София:Най-важното за деня 1 октомври, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 октомври 2019 г.

Нови собственици поемат Вulѕаtсоm

Един от най-големите телевизионни оператори у нас- Вulѕаtсоm ще има нови собственици. Това съобщи пред журналисти Maĸc Зиф, глaвeн eĸcпepт пo пpecтpyĸтypиpaнeтo и изпълнявaщ длъжнocттa глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa бългapcĸaтa ĸoмпaния. Фирмата преживя редица тежки години най-вече заради изстрелването на собствен сателит в Космоса.

Дете на 7 години прието след побой в "Пирогов"

Дете на 7 години е било пребито в двора на неработещо от 15 години училище в Долни Богров. Малчуганът е бил откаран веднага в "Пирогов", съобщи Bulgaria ON AIR.
Първокласникът има контузии на гръдния кош и ребрата. В момента се изяснява какво точно се е случило с него. Линейката е пристигнала на подадения сигнал за 13 минути.

Катастрофа на "Симеоновско шосе" до комплекс "Макси"

Катастрофа е станала преди минути на кръстовището на "Симеоновско шосе" близо до комплекс "Макси", сигнализират шофьори в социалната мрежа. По първоначални данни щетите са само по машините. На място има екип на "Пътна полиция". Изясняват се причините за ПТП-то.

"Топлофикация" пуска парното в София ако три дни поред е по-студено от 12 градуса

Парното в София може да бъде пуснато ако три поредни дни градусите са по-ниски от 12 и от НИМХ има прогноза за трайно застудяване. Това гласи нормативната уредба за общото включване на отоплението в столицата, информираха от "Топлофикация София".
Дружеството следи постоянно прогнозата за времето и ще реагира съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания.

Безплатни прегледи за очни болести в "Александровска" болница

Безплатни очни прегледи ще има в "Александровска болница" за откриване на диабетна ретинопатия и макулна дегенерация. Събитията ще бъдат под надслова "Виж зрението- действай сега". Те се правят по повод 28 септември – Световен ден на ретината и 8 октомври – Международен ден на зрението. Усилия обединяват медиците от "Александровска", Сдружение „Ретина България“ и Портал на пациента.
Скринингът ще се прави в консултативния кабинет на Клиниката по очни болести (4 етаж) от 7 до 11 октомври 2019г. от 13.30 ч. до 17.00ч. Необходимо е предварително записване, направления от личен лекар не са нужни.

Бум на петокласници в Класическата гимназия (СНИМКИ)

Тази година за първи път Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) отвори врати за ученици в пети клас, каза за Столица.bg директорът Мариела Папазова. Заради кандидати с много висок бал са сформирани 4 паралелки, общо 82 деца. Въведена е униформа, която много добре се посреща от ученици и родители.
Предвидено е от догодина осмокласниците да имат възможност да избират нови профили, а не само досегашният хуманитарен. Приетите досега ученици ще завършат обучението си по старата програма. А учениците в 8 клас вече ще избират предмети и извън хуманитарния модул. Расте и интересът към форми на извънкласно обучение.

Крави се разхождат свободно в Драгалевци

Стадо крави са най-голямата атракция на XXI век в баровския Драгалевци, район Витоша. Рано сутринта, около 8 часа животните си минават необезпокоявани по тротара и улицата. Снимката на стадото бе публикувана в социалната мрежа в "Забелязано в София".
Очевидно животните застрашават движението от автомобили по улицата. Те са били без пастир, а не е и ясно кой им е собственик. Разхождат се и търсят останала на места зелена трева. В зелените площи и по улицата обаче остават трайни и силно миризливи следи.

Арестуваният от Костинброд- бивш шофьор на линейка, продавал ривотрил на деца

Арестуваният мъж от Костинброд се оказа бивш шофьор на линейка. Той е продавал на ученици метадон и ривотрил, съобщава "24 часа". 55-годишният Николай Йорданов ги търгувал по школата с три крадени лади.
Той от дълго време бил в полезрението на криминалисти от ОД на МВР- София. Те търсели къде той крие неразрешените медикаменти. Мъжът ги пласирал на близки дилъри, а някой път и сам продавал на децата.

Строителна фирма остави без ток 3000 в Дружба 1 и Гара Искър

Строителни дейности на частна фирма прекъснаха няколко 10-киловолтови кабела, собственост на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, в столичния Дружба 1. В резултат на това без електрозахранване за около час останаха 3000 клиенти на дружеството в Дружба 1 и Гара Искър, съобщиха от пресцентъра компанията. Предният ден строителна фирма скъса кабел 20 киловолта и остави без ток близо 2000 клиенти на ЧЕЗ в софийското село Лозен.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right