Новините в София: Най-важното за деня 1 септември 2021 г.

Новините в София за деня 1 септември

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 септември 2021 г.

Ноември в "Студентски" отваря врати 16 ДГ "Приказен свят" за нови над 120 деца (СНИМКИ)

На финала е строителството на ДГ 16 "Приказен свят" в "Студентски град". Тя ще отвори врати през ноември и ще приема както децата, които са били преразпределени и нови над 120 малчугани. Общината е инвестирала в новите сгради там над 3,8 млн. лв. Към днешната дата в столицата се строят 15 детски градини и ясли. Това каза кметът на града Йорданка Фандъкова, която на място отиде да провери строителството на детската градина. На проверката присъстваха зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов и зам.-кметът на район „Студентски“ Искрен Арабаджиев.

4 арестувани и една разцепена глава от нощен бой в Елин Пелин

Четирима задържани и един пострадал след сбиване в Елин Пелин, съобщиха от ОД на МВР София област. Минути преди полунощ на 30 август в РУ-Елин Пелин постъпил сигнал за сбиване в кв. „Върбето“. Изпратеният незабавно на място полицейски екип.
На място става ясно, че към 19.30 часа е започнал скандал между двама родственици, прераснал впоследствие в сбиване с повече участници. 21-годишен мъж е транспортиран в столична болница с травма в областта на главата, без опасност за живота.

COVID сертификатът – вече и в телефона

Мобилното приложение Cardbox е първата българска апликация, която позволява COVID сертификатите да бъдат удобно съхранявани в телефона. С негова помощ потребителите могат, при поискване, да предоставят за сканиране и валидация своя сертификат директно от екрана на мобилното си устройство, съобщават от Cardbox.
Приложението е одобрено от трите най-големи магазина за мобилни апликации - Google Play, App Store и AppGallery и е достъпно за сваляне напълно безплатно - cardbox.bg/invite.php

Нова маркировка на пешеходните пътеки в София за първия учебен ден

Всички пешеходни пътеки около столичните училища и детски градини ще бъдат с обновена маркировка до 15 септември. Това обеща днес зам.-кметът по транспорт на Столична община Кристиян Кръстев пред журналисти.
Маркировката, която поставяме се прави с нова, специална техника със студент пластик и така няма нужда от повторно маркиране. Върху паважите боята се задържа по-кратко и именно затова ще предложа на зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов да приемем програма за мащабно подменяне на пешеходните пътеки на паважа. те ще бъдат с бели и черни камъни, за да не се налага постоянно да бъдат маркирани", каза Кръстев.

Софийският паяк се изложи, изпусна румънска шкода на "Стамболийски" и "Ботев"

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще трябва да плаща щета за паднал и повреден автомобил, при това чужд. Софийският паяк е скъсал купа и е изпуснал умънски автомобил. За инцидента разказаха пред Столица.bg очевидци.

Преди обяд автомобилът е бил спрял наъгъла на бул. Стамболийски и "Христо Ботев" в посока "Света Неделя". Паякът го прихваща и вдига, но и го изпуска. "Голяма олелия настана. Пристигнаха полицаи", разказа очевидец. Счупена е куката на кръстачката на паяка. Щетите не са големи, счупен таван, но ще се поеме от застрахователя на автомобила, научи Столица.bg.

Шофьор пострада тежко при катастрофа на столичния бул. "Драган Цанков"

Шофьор е пострадал тежко при катастрофа на столичния булевард "Драган Цанков", съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал около 9 часа тази сутрин. Инцидентът блокира централния булевард в София и движението е затруднено.
Ударът е между два леки автомобила и челно. По първоначална информация пострадалият е бил в предната кола. В другия автомобил се е возило дете, което не е ранено.

Съдът постанови: Домашен арест за виновния за катастрофата с Милен Цветков

Кристиян Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина Милен Цветков, е пуснат от ареста от Софийски градски съд, съобщават от БТА. Николов ще бъде под домашен арест, и ще носи електронна гривна, решиха магистратите. Становището им не е окончателно. Прокуратурата обяви, че ще протестира пред по-горната инстанция. Още от момента на задържане, и дори няколко месеца след старта на процеса, Николов настояваше да бъде освободен.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

comment 10
02.09.2021 10:26
Futurehealth
банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right