Новините в София: Най-важното за деня 1 януари, 2020 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 януари 2020 г.

След скандал в София: Почерпен клиент на заведение блъсна шестима

Почерпен клиент на столично заведение е помел с колата си 6 човека. Инцидентът е от 6 часа тази сутрин. Това каза пред журналисти инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.
Нещата са започнали със спречкване между охрана и посетители на столично заведение. След скандала един от клиентите е излязъл, качил се е в колата си, и е блъснал двама охранители и още четирима пред заведението. Всички лица са настанени в болница. Дрегерът на водача е отчел над 0,5 промила.

Изплашено куче падна в шахта, спаси го екип на АПП

Дежурен екип на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община спаси куче, пропаднало в триметрова шахта. Животинчето е извадено невредимо и е в добро физическо състояние, но е стресирано, научи Столица.bg.
Кучето се е изплашило от гърмежи и фойерверки в новогодишната нощ и за да се скрие е паднало в шахтата. Дупката с решетки се намира в кв. Суходол на ул. Траян Танев № 32.

След "ало"- измама: Пенсионерка от София си върна 2500 лв. от мошеници

Самотна жена, изхвърлила всичките си спестявания през балкона, ги получи обратно точно преди Коледа. Госпожа Петрова е една от стотиците жертви на телефонни измами. Разделя се с около 2 500 лева. Мисли, че съдейства на полицията. За случая разказват от Нова телевизия.
„Тези парични средства ги е събирала дълъг период от време за нейно лечение”, обясни пред камерите Димитър Желев от Главна дирекция „Национална полиция”. Конкретният случай е станал в центъра на София. По познатата схема балкон – муле.

Почина Силва Зурлева

Внезапно почина известната журналистка Силва Зурлева. Сигналът е подаден тази сутрин около 9.50 часа, информират от Нова телевизия.
Зурлева е бивш член на Борда на директорите на медията. Издъхнала е в къщата си в благоевградското село Ковачевица. Причината за смъртта ѝ към момента не е ясна.

Потрошиха спирка на градския транспорт в Нови Искър

Часове преди настъпването на новата година една от новите спирки на градския транспорт в Нови Искър- тази, в квартал "Изгрев", осъмна със счупено стъкло. От администрацията на района с тъга отбелязват в социалната мрежа, че това не е първият случай, в който се посяга на спирката.
Коментарите на хората в интернет се обединиха около едно мнение: В района на спирката да се монтират камери. И при следващата вандалска проява да се види кои са "героите". И те да си понесат необходимите наказания.

Първите бебета за новата година в "Света Анна" са момчета

Новата 2020 година се оказа благодатна за родилното отделение на столичната болница "Света Анна". В първите минути на новото десетилетие там се родиха две момчета, съобщиха от болницата.
В 00:34 ч., по нормален начин, проплака първият юнак. Той тежи 3850 г. В 1:43 ч., - чрез секцио, се роди другото момченце с тегло 2600 г.

160 бездомници посрещнаха Нова година в кризисния център в столицата

160 мъже и жени без подслон са посрещнали Новата година в Центъра за кризисно настаняване в "Захарна фабрика", съобщиха от Столична община. Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева посети Центъра в навечерието на 2020-а година. Тя занесе баница с късмети за празничната вечеря и пожела на хората да са здрави.За всички потребители на Центъра за кризисно настаняване на бездомни лица, Столичната община бе осигурила празнична вечеря за посрещането на Новата година.

В София: Над 450 сигнала получени в Спешна помощ в празничната нощ

Над 450 сигнала са получени в Спешна помощ в столицата в новогодишната нощ. 12 деца са потърсили медицинска помощ в празничната нощ. Нито едно от тях обаче не е било в състояние, което да застрашава живота му, съобщават от БНР.
В София е станала една катастрофа с един пострадал човек, допълват още от Спешна помощ.

Актове за четирима улични търговци по бул. "Витоша"

Четирима улични търговци от пешеходната зона на бул. "Витоша" ще получат актове от Столичния инспекторат. Акцията на екипите бе изненадваща и стана в последните часове на 2019 година.
Предмет на проверката беше спазват ли се индивидуалните одобрени схеми за разполагане на подвижни съоръжения-маси и столове.
Установени бяха трима търговци, които не спазват одобрената схема и един, който не държи на разположение необходимите документи за разположените подвижни съоръжения.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right