Новините в София: Най-важното за деня 1 юни, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 юни 2020 г.

В Южния парк: 10 момичета пребиха съученичка

Поредна проява на агресия между ученици се е случила в столицата. 13-годишно момиче е бито от десет нейни съученички. Разправата е станала в Южния парк, съобщават от Нова телевизия.

Директорът на "Пирогов" обясни кога в болницата ще получат заплатите за април

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов коментира пред Нова телевизия случая със заплатите за април на работещите в спешния институт. И защо се е получило това забавяне на финансите, за което медици от болницата сигнализираха в социалните мрежи.

Пет магазина в "Младост" са разбити и обрани

Пет търговски обекта в столичния "Младост" 1 са разбити и обрани тази нощ, научи Столица.bg. Магазините се намират в близост до Цариградско шосе. До момента не е ясно колко големи са щетите. Все още на мястото се извършват огледи от криминалисти.

От "Пирогов": Битото в Южния парк момиче постъпва при нас трети път за три месеца

Освен за забавените априлски заплати на персонала, директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов даде и информация за състоянието на битото снощи в Южния парк момиче.

Главният архитект на София: Върви ремонт на 5 детски градини, ще се строят още 4

Главният архитект на София Здравко Здравков коментира пред Нова телевизия проблема с недостига на места в детски градини и ясли в един или друг квартал на столицата. Той обясни и какво се прави, за да се намери място в детските заведения на повече малки столичани.

Над 23 хиляди заявления за първи клас в столичните училища

Надпреварата за място в столичните училища сред кандидат- първолаците и по-скоро техните родители е повече от оспорвана. По петима малчугани се борят за място в най-исканите школа- тези в южните квартали на града. Това обясни шефката на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева на база данни от директорите на школата, цитирана от "Монитор". Според нея причината за това е все по-големият интерес към жилища в района през последните години.

Безплатни прегледи за бъбречни проблеми в "Александровска"

Безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на бъбречни болести ще има от 8 до 10 юни в Клиниката по нефрология на болница „Александровска“. Специалистите ще консултират в клиниката и в нефрологичния кабинет на ДКБ „Александровска” от 9 до 14ч., след предварително записване на тел.: 02/ 9230 420, 02/ 9230 253.

Кметът на София провери старта на обновяването на парка край езерото в Дружба (СНИМКИ)

В уникалния парк започва изграждане на фитнес, кучешка площадка, допълнително озеленяване, розариум и сцена Много скоро живеещите в столичния Дружба, район Искър ще се наслаждават на приятни разходки и занимания в парка край езерото в Дружба 1. Там ще се изгради фитнес площадка на открито, амфитеатрална сцена край брега, площадка за домашни любимци и детска площадка

Ресторант "Синият лъв" става детска градина в центъра на столицата

Заведението "Синият лъв" в центъра на София, район Средец ще стане детска градина. Добрата новина съобщи кметът на района Трайчо Трайков. Сградата се намира на ул. "Иван Вазов" 6 до Министерсво на финансите.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 29 Гласове)
  • Няма да избере (27%, 35 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (13%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 38 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (10%, 13 Гласове)
Общо гласували: 132 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 март 2024 г....

Времето на 18 март 2024 г.:Седмицата започва със студено време в сутрешните часове. В столицата през деня облачността ще...

Прочети още keyboard_arrow_right