Новините в София: Най-важното за деня 1 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 1 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 юни 2021 г.

Колоездач на столичния "Левски" спечели четвърти етап на Обиколката на Камерун

Софиянецът Борислав Иванов спечели четвъртият етап на колоездачната обиколка на Камерун - Tour du Cameroun 2021, категория 2.2 от календара на UCI. Възпитаникът на "Левски" София бе най-бърз по тежкото 130-километровото трасе от Лум до Лимбе на африканската държава. Българските колоездачи продължават с блестящото си представяне на Tour du Cameroun 2021. След като Йордан Андреев облече жълтата фланелка за спечеления първи етап, тя пордължава да българско притежание. Втори след Борислав Иванов в IV етап завърши Лъчезар Ангелов. Състезателят на столичния "Левски" е най-опитния в националния отбор и в предишните етапи оказа сериозна подкрепа на съотборниците.

Стрелецът от "Сухата река" се върнал преди няколко месеца от Англия

43-годишният мъж, който стреля вчера в "Сухата река", се върнал у нас преди няколко месеца от Англия. Той се бил установил на Острова от дълго време. В началото Божидар поздравявал и се държал нормално, но в последно време бил по-стресиран. Не е създавал преди проблеми. Това сподели пред Нова телевизия домоуправителят на блока, в който човекът живее. Припомняме, че мъжът  стреля вчера с боен пистолет по вратата на квартален полицай в блок в столичния квартал „Сухата река". След стрелбата човекът избяга. След няколко часа обаче, полицията го задържа. Пострадали няма. Майката на стрелеца споделила, че синът ѝ получава халюцинации.  

Хора от квартал "Лозенец" искат да спасят градинка от презастрояване

Хора от столичния квартал "Лозенец" се опитват да спасят една от малкото останали градинки от презастрояване. На това място е имало кестени, а според гражданите те са махнати нарочно. За да може там да се построи сграда. Допълнително заплитане на казуса внася и фактът, че в реституирания имот ще се прави 8-етажен блок. Хората не са съгласни.

В Борисовата градина: Благотворителен фестивал събира пари за детска линейка

Благотворителен фестивал за набиране на средства за първата детска линейка у нас ще се проведе днес след 16 часа в Борисовата гадина. Мястото е „Арена София“ (столичен колодрум Сердика), съобщават от Нова телевизия.  А точно в Деня на детето с фестивала ще се върнем към игрите от миналото. Но с благородна цел.

Автобус с 40 деца е катастрофирал край Горна Малина, щетите са само материални

Автобус, в който са пътували 40 деца, е катастрофирал с товарен автомобил на отбивката за Горна Малина на Подбалканския път в посока Пирдоп. ПТП-то е станало малко след 10 часа, съобщават от Нова телевизия. Децата са извозени с друг автобус. Пострадали при сблъсъка няма, щетите са само по превозните средства. 

Родителите в София броят средно 200 лв. на седмица за лятна занималня

Майките и татковците могат да ориентират децата си към езикови, спортни, школи по изкуства, математически или свързани с програмиране занимания. Но на повечето места цената е почти една и съща – около 200-250 лв. на седмица в клубовете в центъра на града.

10 години затвор за мъж, изнасилил 14-годишна в София

0 години "лишаване от свобода" получи мъж, изнасилил 14-годишно момиче в София. Присъдата идва след внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт. Насилието е извършено на 25.07.2018 г. около 08.00 часа в столицата.    Подсъдимият Р. П. на 35 години, чрез употреба на сила и с цел да удовлетвори полово желание, блудствал и изнасилил М.П. на четиринадесет години. Осъществените от мъжа деяния разкриват изключително висока степен на обществена опасност.

Деца в риск излъчиха шампионите за футтболна Купа „1 юни“ (СНИМКИ)

Футболен турнир за деца и младежи в риск „1 юни“ събра край спортен комплекс „Бонсист“ над 80 малчугани от 7 отбора. Събитието бе част от годишния календар на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск. В оспорвана битка за Купата се впуснаха футболистите от тимовете на Фондация „Конкордия“ с два отбора, Фондация „Дружба“, ФК „Бароко“, ФК „Победа“, ФК „Спартак 2015“, ФК „Враждебна“. След оспорван финал представителите на „Победа“ грабнаха трофея, като се наложиха трудно над „Конкордия 2“ с 1:0. В мача за бронза „Враждебна“ разгроми „Конкордия 1“ с 6:1.

80-годишен шофьор катастрофира на столичния бул. "Ив. Евст. Гешов" (СНИМКИ)

Много възрастен шофьор катастрофира преди минути на столичния булевард "Иван Евстотиев Гешов", научи Столица.bg. За щастие няма пострадали хора. По първоначална информация шофьорът е на 80 години и е с деменция и вероятно близките му не знаят, че е седнал зад волана.

4 месеца от район Банкя чакат АПИ за ремонт на пътя към Люлин

Четири месеца от район Банкя очакват АПИ да предприемат действия за ремонта на пътя от града към Люлин. В началото на февруари т. г. от кметството са уведомили собственика на трасето, че е в лошо състояние и трябва да се ремонтира. До момента отговор и действия няма. Писмото до АПИ е изпратено на 9 февруари 2021 г.  Засега не е ясно кога пътят към Люлин ще бъде обновен.

Тежко задръстване по Цариградско, Софийска вода копае на колелото на 4 км (СНИМКИ)

Безкрайни колони от автомобили задръстиха Цариградско шосе, видя преди минути Столица.bg. В посока центъра колите пълзят с 10 км/км, а колоните започват от преди разклона за Дружба и краят им не се вижда. Засега няма информация за катастрофа или друг инцидент. Единствената обяснима причина е мократа настилка. На всичкото отгоре шофьорите нямат и алтернатива, защото на кръговото на 4 км пък Софийска вода копае. Част от трасето, където са ремонтните дейности е ограничено със знаци.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right